Skanskalle satojen asuntojen hanke Pohjois-Helsinkiin – ensin alta puretaan kokonainen asuinkortteli

Skanska ja Sato ovat sopineet kolmen kerrostalon rakentamisesta Helsingin Veräjänmäkeen.

Havainnekuva Saton Veräjämäen kohteesta. Kuva: Sato

Paikalla aikaisemmin sijainneiden 1970-luvun VR:n henkilöstöasuntojen purkutyöt valmistuvat pian, ja varsinainen rakentaminen pääsee alkamaan huhtikuussa 2021. Kohde valmistuu keväällä 2023

Veräjämäkeen Jokiniementielle rakennettavaan kokonaisuuteen kuuluu yhteensä 222 asuntoa sekä kolmikerroksinen 123 paikan pysäköintilaitos, joka palvelee useita läheisiä kiinteistöjä.

Talot ovat 6- ja 7-kerroksisia, ja niiden julkisivut on pääosin tiilimuurattu maalattujen betonipintojen, puurimoituksen sekä pelti- ja levyalueiden ohella. Hanke toteutetaan korkeiden energiatehokkuusvaatimusten mukaisesti.

Kortteli on kehitetty yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa ja siihen on tulossa yhteensä noin 500 uutta vuokra-, omistus- ja osaomistusasuntoa.

Rakennuksissa lämmönlähteeksi on valittu maalämpö. Lisäksi kohteeseen toteutetaan uusiutuvaa energiaa tuottava aurinkovoimala. Autopaikkojen lämmitystolpat ovat älykkäitä eTolppia, jotka on helppo ottaa sähköautojen latauskäyttöön. Pyöräilijöille on erilliset polkupyörien huoltopisteet.

Myöhemmin Sato rakennuttaa kortteliin vielä yhden talon, jossa on uudenlainen lyhytaikainen osaomistamisen malli ja asuntoon pääsee kiinni pienellä pääomalla. Asunnon voi viiden vuoden osaomistusajan jälkeen lunastaa kokonaan itselleen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Skanskalle satojen asuntojen hanke Pohjois-Helsinkiin – ensin alta puretaan kokonainen asuinkortteli”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat