Kokeile kuukausi maksutta

Suomalainen nimitettiin vauhdittamaan Yhdysvaltain tietomallintamista

Salla Eckhardt on valittu Yhdysvaltain kansallisen tietomallihankkeen johtoon.

Kuvituskuva.

Ohjelmistojätti Microsoftin muutosjohtajana Yhdysvaltain Seattlessa työskentelevä Eckhardt toimii kansallisesti merkittävän US National BIM Program -hankkeen ohjausryhmän puheenjohtajana. Hänen tavoitteenaan on johtaa  ja edistää tietomallinnuksen yhteisten toimintatapojen ja liiketoiminnallisten mallien kehittymistä alan eri osapuolten kesken.

”Meillä on paljon töitä tehtävänä. Ohjelman seuraaviin askeleisiin kuuluu hallintorakenteen muodostaminen, jonka avulla voidaan sitouttaa laajasti alan erilaiset alan toimijat. Hankkeen kestoksi arvoidaan kolmesta viiteen vuotta”, hankkeesta vastaavan National Institute of Building Servicesin toimitusjohtaja Lakisha A. Woods kertoo.

Ohjelma käynnistyi helmikuussa tietomallijohtajien keskustelujen merkeissä. Yhdysvalloissa, kuten muuallakin maailmassa, on herätty tarpeeseen luoda koordinoituja ohjelmia, joiden avulla voidaan lisätä koko kiinteistö- ja rakennusalan toimijoiden yhteistyötä ja innovointia.

Yhdysvalloissakin tavoitteena on löytää kansallisen tason ratkaisu, joka edistäisi digitaalista standardointityötä. Kaikille yhteisten standardien avulla voidaan puolestaan edistää liiketoimintoja, kiihdyttää tuotantoketjun tehokkuutta, luoda lisää ennustettavuutta, varmistaa paremmin onnistuvat projektit ja edistää työn tuottavuutta sekä alan yleistä innovaatiotoimintaa.

Keskusteluissa ovat olleet mukana keskeiset valtion ministeriöt, insinöörijärjestöt ja tiehallinto sekä yritysmaailmasta muun muassa Google, Microsoft, Amazon Web Services, Autodesk, Bentley, Epic, ESRI, HDR ja Kieran-Timberlake.

Eckhardt toivoo olevansa sillanrakentaja alan innovaattoreiden välillä, jotta nyt alkanut ohjelma luo uutta yhteinäisyyttä alalle.

”Tarvitsemme standardin, joka tukee koko rakennuksen digitaalista elinkaarta aina tietomallipohjaisesta suunnittelusta ja rakentamisesta rakennuksen digitaaliseen kaksoseen saakka”, Eckhardt sanoo.

Eckhardt on valmistunut Tampereen teknillisestä yliopistosta arkkitehtuurin laitokselta. Hän tekee yliopistolle parhaillaan väitöskirjaa rakentamistalouden ja johtamisen alalta. Eckhardtin, tuollois Palos, diplomityö käsitteli tietomallitiedon käyttöä suunnittelussa, rakentamisessa ja ylläpidossa. Hän on työskennellyt aiemmin urallaan esimerkiksi VTT:n tutkijana ja Tampereen kaupungin projektipäällikkönä sekä muun muassa yhdysvaltalaisissa rakennusalan yrityksissä ennen siirtymistään Microsoftin palvelukseen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Suomalainen nimitettiin vauhdittamaan Yhdysvaltain tietomallintamista”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat