Ihmisläheinen liiketoimintajohtaja siirtyi vauhdittamaan Valvontakonsultteja – ”Makeimmat voitot napsitaan joukkuepelillä”

Helsingissä, Lahdessa ja Tampereella toimiva Rakennuttajatoimisto Valvontakonsultit sai toukokuun alussa uuden toimitusjohtajan. Pestiin tarttuu yhtiötä kymmenen vuotta luotsanneen Vesa Koskelaisen jälkeen Minna Heinonen, jolla on puolestaan takanaan 20-vuotinen työura Destiassa.

Valvontakonsulttien toimitusjohtaja Minna Heinonen

Viimeiset vuodet Heinonen toimi Destian eteläisen tulosyksikön johtajana ja sen jälkeen koko yhtiön liiketoiminnan kehittäjänä.

”Takana on tosiaan pitkä ura Destiassa monissa eri tehtävissä. Nyt voin hyödyntää matkan varrella kertynyttä oppia asiantuntijaorganisaation johtamisesta ja kasvustrategian kehittämisestä hieman erilaisessa rakennusalan organisaatiossa”, Heinonen muotoilee.

Hän kiinnostui tarjolla olleesta pestistä nopeasti.

”Valvontakonsultit on toimialalla tuttu ja arvostettu yhtiö. Sillä on hyvät arvot ja organisaatiokulttuuri, selkeä strategia ja vakaa kasvujohteinen kehitys”, hän lisää.

Heinonen uskoi myös johtamistapansa sopivan Valvontakonsulttien tavoitteeseen uudistua kokonaisvaltaisesti. Toki ajoituskin oli osuva. ”Haluan olla kehittämässä toimialaa sekä tehdä ja oppia vielä paljon uutta. Nyt siihen oli sopiva hetki”, hän sanoo.

Heinonen palkattiin vuosituhannen alussa silloiseen Tieliikelaitokseen juristiksi. Vuosien varrella hän ehti olla mukana sen monissa mutkissa, kuten yhtiöittämisessä, Destia-nimenmuutoksessa sekä yhtiön viime vuosikymmenen puoliväliin osuneessa omistajanvaihdoksessa, kun Destia päätyi valtio-omistuksesta pääomasijoittajien salkkuun.

Minna Heinonen

 • Syntynyt Raisiossa 1967
 • OTK, Turun yliopisto, 1993; VT, Turun käräjäoikeus, 1995
 • Toimitusjohtaja, Valvontakonsultit oy, 2021–
 • Johtaja, Liiketoiminnan tuki ja kehittäminen (projektinhallinta, tarjoustoiminta, hankinta, kalusto, T&K, laatu ja ympäristö sekä lakiasiat ja sisäinen tarkastus), Destia, 4/2019–4/2021
 • Tulosyksikön johtaja, Destia Etelä-Suomi, 2015–3/2019
 • Tuloyksikön johtaja, Erikoisrakentaminen, Destia, 2011–2014
 • Johtaja, Kiviainesyksikkö, Destia, 2009–2010
 • Lakimies, Destia, 2001–2008
  Kaksi aikuista lasta
 • Harrastaa monipuolista liikuntaa ja lukemista

Alalle tultuaan Heinonen innostui rakennusalasta nopeasti. Toimiala on kehittynyt parissa vuosikymmenessä merkittävästi, ja kehityspotentiaalia on edelleen paljon. Muutama vuosi sitten Heinonen oli yhden kauden myös Rakennusteollisuus RT:n hallituksessa.

Omaa rooliaan ja työtapaansa hän kuvailee avoimeksi ja kannustavaksi. Osaavat yksilöt ovat tärkeitä, mutta makeimmat voitot napsitaan joukkuepelillä. Siihen liittyvät myös työuran tähtihetket.

”Parhaat onnistumiset ovat syntyneet, kun ammattitaitoiset yksilöpelaajat ovat oppineet tekemään avointa yhteistyötä ja pelaamaan joukkueena yhteisen tavoitteen eteen”, Heinonen sanoo.

Valvontakonsultit teki viime vuonna runsaan 10 miljoonan euron liikevaihdon, ja tulosta kertyi 1,7 miljoonaa euroa. Viimeisen viiden vuoden aikana yhtiö on tuplannut liikevaihtonsa, ja palkkalistoilla on jo noin sata henkeä.

Vuonna 1989 perustettu konsulttitoimisto on edelleen avainhenkilöidensä omistuksessa.

Isoja linjanvetoja uudelta toimitusjohtajalta on vielä turha tivata. Ensimmäiset viikot Heinonen työstää henkilöstön kanssa sitä, kuinka strategiaan kirjattuja tavoitteita viedään entistä sujuvammiksi käytännöiksi ja asiakaslupausten mukaisesti astetta paremmaksi palveluksi.

Heinosen mukaan kannattavan kasvun edellytyksenä on, että yrityksen osaajat palvelevat asiakkaita jatkuvasti paremmin ja organisaatio pysyy uusiutumiskykyisenä. Samalla ihmisten ja johtamisen merkitys korostuu.

”Kannattava kasvu ja liiketaloudelliset tulokset ovat tärkeitä, mutta samaan aikaan painotan myös henkilöstön osaamista arvostavaa ja osallistavaa johtamista. Menestyminen on lopulta tiimityötä”, Heinonen muistuttaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ihmisläheinen liiketoimintajohtaja siirtyi vauhdittamaan Valvontakonsultteja – ”Makeimmat voitot napsitaan joukkuepelillä””

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat