Lehto Groupin liiketappio supistui – näkymät ennallaan

Yhtiö odottaa tekevänsä positiivisen tuloksen tänä vuonna.

Kuva: Lehto

Rakennusyhtiö Lehto Groupin tappio supistui alkuvuonna, myös liikevaihto oli samaan aikaan selvässä laskussa.

”Ensimmäinen vuosineljännes oli liiketoiminnallisesti tasainen. Liikevaihtomme oli edellisvuotta alhaisempi, mutta tulospuolella jatkoimme vuonna 2020 alkanutta kehitystä, jossa vuosineljänneksen tulos on jo viidettä kertaa peräkkäin edellisen vuoden vastaavaa ajanjaksoa parempi”, sanoo edellinen toimitusjohtaja Hannu Lehto tiedotteessa.

Uutena toimitusjohtajana aloitti toukokuun alussa Juuso Hietanen.

”Lehdon osalta pitkän tähtäimen tavoitetilamme uudistamisen osalta on selkeä, mutta tässä hetkessä energiaa on keskitettävä vielä myös operatiivisen toiminnan vahvistamiseen”, hän sanoo.

Lehdon liiketulos jäi tammi-maaliskuussa 1,8 miljoonaa euroa tappiolle, kun se vuotta aiemmin oli 3,5 miljoonaa euroa tappiolla.

Liikevaihto laski 26,6 prosenttia 87,6 miljoonaan euroon. Lehdon mukaan laskun taustalla oli rakennushankkeiden keskimääräiseen koon pieneneminen ja hankkeiden väheneminen.

Asunnot-alueen liikevaihto laski 29,6 prosenttia 53 miljoonaan euroon. Tuloutuneiden omaperusteisten hankkeiden määrä väheni, mutta myös urakoina myytyjen hankkeiden volyymi oli pienempi.

Toimitilojen liikevaihto laski puolestaan 21,6 prosenttia 34,6 miljoonaan euroon. Laskua oli etenkin koulujen ja päiväkotien rakentamisessa.

Lehdon koko vuoden näkymät ovat ennallaan. Niiden mukaan koko vuoden liikevaihto laskee viime vuodesta ja liiketulos on positiivinen. Liiketuloksen kertymisen odotetaan painottuvan vuoden jälkipuoliskolle.

Näkymä perustuu nykyarvioon meneillään olevien rakennushankkeiden etenemisestä, asuntojen ja toimitilojen myynnin kehittymisestä sekä uusien hankkeiden aloituksen aikatauluista.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lehto Groupin liiketappio supistui – näkymät ennallaan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat