Puun ja teräksen lisäksi monen muunkin materiaalin hinta on noussut valtavasti

Varovaisen viime vuoden jälkeen on alkuvuoden aikana tapahtunut huomattavaa rakennusmateriaalien hintojen nousua, arvioi FMC Laskentapalvelut Rakennuslehdelle tekemässä hintakatsauksessaan. Tarjoushinnatkin ovat nousussa, arvioi Rapal.

Puun kysyntä on valtavan elvytysohjelman vuoksi kovaa varsinkin Yhdysvalloissa, jossa valtaosa pientaloista ja pienistä kerrostaloistakin tehdään puusta.
Kustannusnousujen taustalla on paitsi globaali pula raaka-aineista, kuten sahatavarasta myös se, että silloin kun tuotteiden kysyntä kasvaa ja tehtaat pyörivät täydellä kapasiteetilla, on hyvä aika nostaa myös tuotteiden perushintoja ja parantaa kannattavuutta.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Puun ja teräksen lisäksi monen muunkin materiaalin hinta on noussut valtavasti”

Viimeisimmät näkökulmat