Kokeile kuukausi maksutta

Vilpe tekee miljoonainvestoinnin uusiin tiloihin ja teknologiaan

Perheyhtiö Vilpe investoi 2,5 miljoonaa euroa Mustasaaressa sijaitsevien tehdas- ja toimistotilojensa laajentamiseen.

Vilpe laajentaa tuotanto- ja toimistotilojaan Mustasaaressa, Vaasan kupeessa, jotta se vastata kovempaan kilpailuun muun muassa kansainvälisillä markkinoilla. Kuva: Vilpe

Summaan sisältyvät myös kone- ja laiteinvestoinnit. Uutta tilaa rakentuu kaikkiaan 1 881 neliömetriä. Laajennusosa on osittain kaksikerroksinen, sillä ensimmäiseen kerrokseen tulee tuotantotilaa ja pakkaamoa, yläkertaan toimistotilaa. Työt alkavat toukokuun puolen välin jälkeen.

”Yrityksemme on kasvanut ja tavoittelemme kasvua myös tulevaisuudessa. Olemme sitoutuneet kotimaiseen, ympäristöystävälliseen valmistukseen. Se tarkoittaa, että meillä pitää olla kehittyneet ja toimivat tuotantolinjastot. Näin voimme kilpailla kotimaan markkinoiden lisäksi Keski-Euroopassa ja Venäjällä Suomessa valmistetuilla tuotteilla”, Vilpen toimitusjohtaja Tuomas Saikkonen sanoo.

Mustasaaren tehtaaseen on tehty suuria investointeja viimeisen parin vuoden aikana. Vuonna 2020 alkoi konehallin 755 neliön laajennus, joka on kesän lopputarkastuksen jälkeen täysin valmis. Lisäksi tänä keväänä valmistuu kiinteistön maalämpövoimala, joka leikkaa tehtaan hiilidioksidipäästöjä jopa 330 tonnia vuosittain.

Viime vuonna yhtiössä tehtiin sukupolvenvaihdos, kun yhtiö vietti 45-vuotisjuhlavuottaan.

Vilpe on uskaltanut investoida lyhyessä ajassa merkittävästi. Koronapandemia ei ole leikannut tuotteiden kysyntää. Lähivuosien haasteina ovat kuitenkin kansainväliset logistiikkavirrat ja hintakilpailukyky. Laajennuksen myötä tehtaan tuotantolinjoja järjestellään sisäisesti uudelleen, mikä parantaa tehokkuutta. Lisäksi laajennus tekee mahdolliseksi aikaisempaa joustavamman tuotannon sekä suuremman raaka-aine- ja komponenttivarastoinnin.

Investointi tuo myös kaivattuja lisäneliöitä toimistotiloihin. Tilojen suunnittelussa katse on jo suuntautunut koronan jälkeiseen aikaan. Modernit toimitilat ovat myös yksi keino uusien osaajien rekrytoinneissa tiukoilla työmarkkinoilla. Tämä korostuu erityisesti Vaasan seudulla.

”Korona-aika on lisännyt etätyöskentelyä ja monipuolistanut työskentelytapoja organisaatiossamme. Pandemian laannuttua osa haluaa varmasti jatkaa etätöitä, mutta monissa tilanteissa kasvokkain tapahtuvat kohtaamiset ovat arvokkaita. Jotta toimistolle halutaan tulla, pitää sen tuntua houkuttelevalta”, Saikkonen sanoo.

Laajennuksen sisustusarkkitehtuurista vastaa Studio Joanna Laajisto.

”Toimistotilojen pitää olla inspiroivat ja yhteistyöhön sopivat, jotta sinne halutaan aamulla lähteä. Ajatusten vaihto työpaikalla on omaa luokkaansa etätyöhön verrattuna”, Joanna Laajisto kertoo Vilpen tiedotteessa.

Koronapandemia on vaikuttanut siihen, millaisia tulevaisuuden toimistot ovat. Yleisesti ottaen suuret avokonttorit ovat väistymässä.

”Meidän näkemyksemme on, että toimistojen pitää tarjota joustoa ja moneen tarkoitukseen sopivia hybriditiloja. Näin sekä pienet että suuret tiimit voivat tehdä yhteistyötä. Tiloissa pitää olla hyvät yhteydet esimerkiksi videoneuvotteluihin, kun osa tiimistä on etänä ja osa paikan päällä”, Laajisto kertoo.

Laajennus valmistuu kesällä 2022. Saman projektin yhteydessä remontoidaan myös vanhat toimisto- ja sosiaalitilat, jotka valmistuvat vuoden 2022 loppuun mennessä. Laajennus on osa Vilpen kasvustrategiaa ja tekee mahdolliseksi tuotannon kasvattamisen Mustasaaren toimipisteellä 30 miljoonaan euroon vuoteen 2025 mennessä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vilpe tekee miljoonainvestoinnin uusiin tiloihin ja teknologiaan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat