Kokeile kuukausi maksutta

Gebwell panostaa miljoonia uuteen tehtaaseen Puolaan

Kiinteistöjen lämmitys- ja jäähdytysratkaisuja valmistava Gebwell hakee kasvua toimintaansa ja rakennuttaa uuden tehtaan vahvistamaan kilpailukykyään erityisesti kansainvälisillä markkinoilla.

Havainnekuva Gebwellin Puolan tehtaasta. Kuva: Gebwell

Leppävirtalaisyhtiö Gebwell rakentaa uuden  4 600 neliön tehtaan Puolaan. Investointi on suurin sitten Suomeen rakennettujen ensimmäisten tuotantolaitosten. Laajennuksella yhtiö vastaa kasvaneeseen kysyntään ja sen kautta voidaan kolminkertaistaa yhtiön tuotanto.

Yhtiöllä on ollut toimintaa Puolessa jo yli kymmenen vuoden ajan ja se työllistää maassa reilut 50 henkeä.

­­”Nykyisen kysynnän määrä edellyttää laajentumista. Tavoitteenamme on kasvaa yhtiönä yli viisitoista prosenttia tulevina vuosina, mikä edellyttää toiminnalta uusia askelia. Hankittu tontti ja edelleenkin laajennettavissa oleva tuleva tehdas mahdollistaa meille nykyisen Puolassa tehtävän tuotantokapasiteetin kolminkertaistamisen tulevaisuudessa” Gebwellin toimitusjohtaja Janne Rahunen kertoo.

Gebwell on kaukolämpöratkaisuissa yhtiön arvioiden mukaan Puolan markkinoiden toiseksi suurin alan yritys. Tehdasinvestoinnin arvo on lähes neljä miljoonaa euroa.

”Puolassa on hyvät markkinat jo itsessään, joihin kannattaa investoida. Sen lisäksi se tarjoaa otolliset olosuhteet keskeisen sijaintinsa sekä osaavan työvoiman ansiosta operoida lämmitysratkaisuja myös kasvun suhteen tärkeille Keski-Euroopan markkinoille.”

Tehtaan rakennustyöt on jo aloitettu. Tuotannon on tarkoitus alkaa alkukeväästä 2022.

Uusi tehdas ei vaikuta toimintaan Suomessa ja kotimainen tuotanto jatkuu normaalisti. Puolan tehdas voi tarvittaessa tukea Suomen toimintaa.

Uuden tehtaan sijainnilla on merkittävä rooli myös tavaralogistiikan näkökulmasta. Puolassa tarvikkeet saadaan paikalliseen tehtaaseen parissa päivässä, kun taas Suomeen tilattaessa tarvikkeiden toimitusajat ovat käytännössä viikosta jopa kahteen. Tällä on luonnollisesti jatkossa hyvin keskeinen kilpailuetu kansainvälistyvämmän kasvun tähtäimessä”, Rahunen sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Gebwell panostaa miljoonia uuteen tehtaaseen Puolaan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat