Hallitus antoi asetuksen ARA-asuntojen korjausavustuksesta – korotuksella halutaan edistää esteettömyyttä

Valtioneuvosto on antanut asetuksen, jolla parannetaan Ara-asuntojen korjaamiseen tarkoitetun avustuksen ehtoja ja nostetaan avustuksen enimmäismäärää.

Kuva: Rio Gandara

Nyt annettu asetusmuutos astuu voimaan 15.6.2021.

Arvioiden mukaan Suomi tulee tarvitsemaan vuoteen 2030 mennessä yli puoli miljoonaa esteetöntä asuntoa lisää. Niistä yli puolet syntyy vanhoja asuntoja korjaamalla.

Avustuksella kannustetaan valtion tukemia vuokrataloyhteisöjä korjaamaan asuntojaan esteettömiksi ja ikääntyneille sopiviksi.

ARA-asuntojen korjaamiseen tarkoitetun avustuksen asuntokohtaista enimmäismäärää nostetaan 10 000 eurosta 16 000 euroon.

Avustus on tarkoitettu seuduille, joilla väestön määrä vähenee, mutta joilla on kuitenkin tarvetta esteettömille asunnoille lähellä palveluita.

Avustusta voidaan myöntää asuntojen sisätiloissa tai vuokratalon yhteisissä tiloissa ja piha-alueella tehtäviin korjauksiin. Avustettavia korjauksia ovat esimerkiksi tukikaiteiden ja muiden varusteiden asentaminen, oviaukkojen leventäminen sekä wc- ja pesutilojen remontoiminen esteettömiksi.

Avustuksen piiriin lisättiin myös aiempaa laajemmin erilaisia muutostöitä, jotka liittyvät asuntojen korjauksiin. Tietyin edellytyksin avustusta voidaan jatkossa myöntää myös valtion tukemien asuntojen käyttö- ja luovutusrajoituksista vapautuneisiin kohteisiin.

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA on voinut myöntää avustusta vuoden 2020 alusta lähtien.

Avustukseen on varattu vuosina 2020-2022 yhteensä 25 miljoonaa euroa, josta 10 miljoonaa voidaan myöntää vuonna 2021.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Hallitus antoi asetuksen ARA-asuntojen korjausavustuksesta – korotuksella halutaan edistää esteettömyyttä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat