Kokeile kuukausi maksutta

Keski-Pasilan tornialueen rakentaminen etenee – nyt vuorossa suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailu

Senaatti-kiinteistöt järjestää yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailun Pasilassa sijaitsevasta keskitornialueesta.

Keski-Pasilan korkein torni saattaa nousta jopa 200 metrin korkeuteen. Kuva: YIT/Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki

Keskitornialue sijaitsee kauppakeskus Triplan edustalla Pasilansillan eteläpuolella Veturitien ja pääradan välissä. Kilpailu alkaa elokuussa 2021.

Tavoitteena on löytää keskitornialueelle 25 000 – 50 000 kerrosneliönmetrin toimisto- ja liiketiloja sisältävä kaupunkikuvallisesti, toiminnallisesti ja arkkitehtonisesti korkeatasoinen, toteuttamiskelpoinen ratkaisu sekä sille toteuttaja ja uusi omistaja.

”Keskitornialue täydentää Pasilan toimitilatarjontaa ja korostaa jatkossakin alueen roolia toimitilarakentamisen avainalueena. Loistava näköalapaikka tulossa,” Helsingin kaupungin Pasilan alueesta vastaava projektijohtaja Päivi Ahlroos sanoo.

Kilpailuun voivat osallistua tahot, jotka täyttävät kilpailuohjelmassa ilmoitetut vähimmäisvaatimukset. Voittaneen osallistujan kanssa neuvotellaan ja allekirjoitetaan toteutussopimus sekä kaavaehdollinen kiinteistökaupan esisopimus.

Voittaneen suunnitelman pohjalta valmistellaan keskitornialueelle asemakaava kumppanuuskaavoituksena yhdessä ostajan, Senaatti-kiinteistöjen ja Helsingin kaupungin kanssa.

”Pasila on yksi Suomen voimakkaimmin kasvavista alueista ja sijaintinsa puolesta aivan ainutlaatuinen. Odotamme innolla syksyllä alkavaa kilpailua ja uskomme sen herättävän laajaa kiinnostusta,” Senaatti-kiinteistöjen myyntipäällikkö Leena Palokangas kertoo.

Pasilasta toinen keskusta

Pasilasta on kasvamassa Helsingin toinen keskusta ja Keski-Pasilasta muodostuu valmistuessaan koko Pasilan alueen ydin.

Suomen saavutettavimpana paikkana Pasilalla on laaja vaikutusalue työssäkäynnin ja vähittäiskaupan osalta. Vaikutusalue kattaa koko pääkaupunkiseudun ja ulottuu ympäröivien kuntien alueelle ja se tarjoaa erinomaisen lähtökohdan työpaikkojen, asumisen ja palveluiden sijoittumiselle ja aktiivisen kaupunkielämän muodostamiselle.

Pasilan vaikutusalueen väkiluku kasvaa 170 000 asukkaalla 2020-luvun aikana.

Keski-Pasila muodostuu kolmesta kokonaisuudesta: Pasilan keskustakorttelista, jossa sijaitsevat esimerkiksi Pasilan asema ja kauppakeskus Tripla. Keskustakortteleiden pohjoispuolella on rakenteilla ratapihakorttelit, joka koostuu pääosin asumisesta.

Pasilansillan eteläpuolella sijaitsee Pasilan tornialue, johon kaavoitetaan monipuolisesti toimitilaa, asumista ja kaupallista tilaa. Tornialueella on parhaillaan käynnissä kaavavaiheessa oleva YIT:n Trigoni-hanke ja myös tornialueella pyritään aloittamaan rakennustyöt lähivuosien aikana.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Keski-Pasilan tornialueen rakentaminen etenee – nyt vuorossa suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailu”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat