Kokeile kuukausi maksutta

SRV urakoi luonnontiedelukion Helsingin Kumpulaan – projektinjohtourakan arvo 22 miljoonaa

Rakennustyöt käynnistyvät arviolta kesällä 2021 ja uusi lukio valmistuu opiskelijoiden käyttöön syyslukukauteen 2023.

Viisikerroksisen uudisrakennuksen laajuus on noin 5400 bruttoneliömetriä ja se toteutetaan puurakenteisena. (Kuva:Arkkitehdit AFKS, SRV)

SRV ja Helsingin Yliopistokiinteistöt ovat tehneet sopimuksen Kumpulan luonnontiedelukion uudisrakennuksesta. Yhteistoiminnallisen projektinjohtourakan kokonaiskustannusarvio on noin 22 miljoonaa euroa, josta SRV:n osuus on noin 16,5 miljoonaa euroa.

SRV on ollut mukana laatimassa rakennuksen hankesuunnitelmaa tarjouskilpailuvaiheessa kokoamallaan konsortiolla syksystä 2020 alkaen. Hanke eteni alkuvuodesta 2021 kehitysvaiheeseen, ja sopimuksen myötä se siirtyy SRV:n tilauskantaan.

Koulun arkkitehtisuunnitelmista vastaa Arkkitehdit AFKS ja talotekniikkaurakasta Quattroservices Oy. Uudet tilat toteutetaan Helsingin yliopiston Kumpulan kampuksen yhteyteen. Tavoitteena on luoda yliopistokampuksen osana oleva tarkoituksenmukainen ja muuntojoustava oppimisympäristö 900 opiskelijan käyttöön.

Viisikerroksisen uudisrakennuksen laajuus on noin 5400 bruttoneliömetriä ja se rakennetaan puusta.  Rakennustyöt käynnistyvät arviolta kesällä 2021 ja uusi lukio valmistuu opiskelijoiden käyttöön syyslukukauteen 2023.

SRV:llä on pääkaupunkiseudulla käynnissä mittavia kouluhankkeita Helsingin Myllypurossa, Maunulassa ja Arabiassa sekä Espoon Matinkylässä, Tapiolassa ja Leppävaarassa. Koulun arkkitehtisuunnitelmista vastaa Arkkitehdit AFKS ja talotekniikkaurakasta Quattroservices Oy.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “SRV urakoi luonnontiedelukion Helsingin Kumpulaan – projektinjohtourakan arvo 22 miljoonaa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat