Kokeile kuukausi maksutta

Vantaan Energia valitsi Swecon ja Firan jätteenkäsittelylaitoksen allianssikumppaneiksi

Vantaan Energia, Sweco ja Fira ovat allekirjoittaneet projektiallianssisopimuksen kierrätykseen kelpaamattomia jätteitä käsittelevän jätteenkäsittelylaitoksen kehitysvaiheesta.

Havainnekuvassa tuleva jätteenkäsittelylaitos oikealla. Kuva: Vantaan Energia

Projektiallianssin avulla Vantaan Energian teettämää esisuunnitelma-aineistoa kehitetään ja jalostetaan, jotta se vielä nykyistäkin paremmin tukee hankkeen tavoitteita. Hankkeen esisuunnittelu aloitettiin keväällä 2020. Allianssihanke käynnistetään kehitysvaiheella elokuussa 2021, ja se kestää noin puoli vuotta. Tavoitteena on siirtyä toteutusvaiheeseen vuoden 2022 alussa. Laitos on tarkoitus ottaa käyttöön vuonna 2024.

Uusi jätteenkäsittelylaitos rakennetaan Vantaan Energian voimalaitosalueelle Porvoonväylän ja Kehä III:n liittymän koillispuolelle. Jätteenkäsittelylaitoksessa käsitellään kotitalouksien ja teollisuuden tavallisimpia vaarallisiksi luokiteltuja jätteitä, ja syntyvä lämpöenergia hyödynnetään energiantuotantoon. Laitoksen suunniteltu vuotuinen jätteenkäsittelymäärä on noin 30000–45000 tonnia ja pinta-ala noin 9000 neliömetriä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vantaan Energia valitsi Swecon ja Firan jätteenkäsittelylaitoksen allianssikumppaneiksi”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat