Espoolaisessa koulukeskuksessa maksimoitiin energiatehokkuus – olosuhdeseurannassa uusi malli

Espoon kaupunki päätti soveltaa elinkaariajattelua uudella tavalla kesäkuussa valmistuneessa Monikon koulukeskuksessa. SRV:n toteuttamaan projektinjohtourakkaan sisältyi pitkälle viety automaatio, jonka avulla nettipohjaista olosuhdeseurantaa voidaan ulottaa rakennuksen elinkaaren mittaiseksi. Keskeisenä tavoitteena on maksimoida energiatehokkuus ja minimoida kielteiset ilmastovaikutukset.

 

Espoon Monikon koulukeskus valmistui kesäkuussa. (Kuva: Matti Vuohelainen)
Espoon väkiluku on yli kaksinkertaistunut viimeisten 40 vuoden aikana, ja tällä hetkellä espoolaisia on runsaat 290000. Koulujen ja päiväkotien rakentaminen eteni eniten kasvavissa kaupunginosissa, esimerkiksi Suur-Leppävaarassa, pienellä viiveellä, mutta nyt päivähoito- ja oppilaspaikkojen kysyntä ja tarjonta alkavat olla tasapainossa.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Espoolaisessa koulukeskuksessa maksimoitiin energiatehokkuus – olosuhdeseurannassa uusi malli”

Viimeisimmät näkökulmat