Kokeile kuukausi maksutta

Pasilan työtapaturmatuomio ei muuttunut hovissa

Tapaus sattui huhtikuussa 2016 helsinkiläisellä työmaalla.

Helsingin hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden antamaa tuomiota Pasilan putoamistapaturmassa. Pääurakoitsijan vastaavan työmaamestarin ja tämän alaisuudessa toimineen työnjohdon saamat tuomiot pysyivät ennallaan. Myös aliurakoitsijan työnjohtajan tuomio sekä pääurakoitsijalle ja aliurakoitsijalle tuomitut yhteisösakot pysyivät ennallaan. Hovioikeus antoi tuomionsa 2.7.2021.

Tapaus liittyi rakennustyömaalla Helsingin Pasilassa vuonna 2016 sattuneeseen työtapaturmaan. Kyseessä oli yhteinen työmaa, jolla toimi itsenäisesti useampi työnantaja: pääurakoitsija, tämän aliurakoitsijana toiminut elementtien asennusyritys ja kuljetusyritys.

Kuljetusliikkeen työntekijä oli yhdessä aliurakoitsijan työntekijöiden kanssa purkamassa täysperävaunun lavalta betonisia ontelolaattaelementtejä. Kesken kuorman purun turvaketju oli jäänyt jumiin elementin ja saksen väliin. Työntekijän yrittäessä irrottaa turvaketjua hän horjahti ja putosi lavan päältä vajaan kahden metrin matkan maahan.

Hovioikeus hyväksyi käräjäoikeuden perustelut myös yhteisösakkojen tuomitsemisen osalta. Perusteluna niille oli se, että pääurakoitsijan ja sen aliurakoitsijana toimineen yrityksen toiminnassa ei ollut noudatettu vaadittavaa huolellisuutta ja varovaisuutta. Organisaatiohuolimattomuuden aiheutti yritysten palveluksessa olleiden henkilöiden huolimaton ja työturvallisuusmääräyksiä rikkova menettely, kun työskentelyn annettiin tapahtua ilman putoamissuojauksia.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Pasilan työtapaturmatuomio ei muuttunut hovissa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat