Kokeile kuukausi maksutta

Puolalainen sijoittaja saneeraa Nuorisosäätiön ennen omistamaan toimistotaloon kalliita asuntoja

Helsingin Kampissa osoitteessa Lastenkodinkatu 5 sijaitseva kiinteistö on osa rikosepäilyjen vyyhtiä, jota Keskusrikospoliisi parhaillaan tutkii.

Lastenkodinkadulla alkaa toimistotalon saneeraus asunnoiksi. Kuva: Icon RE

Helsingin Kampissa sijaitsevaan entiseen toimistotaloon aletaan rakentaa uusia asuntoja.

Lastenkodinkadun ja Lastenkodinkujan kulmassa sijaitsevan, vuonna 1966 valmistuneen rakennuksen puolalainen kiinteistökehitysyhtiö Icon RE tiedottaa aloittavansa työt tulevana syksynä. Kesään 2023 mennessä pitäisi valmistua yhteensä 75 asuntoa.

Projektin toimitusjohtaja Witold Bres Icon RE:sta kertoo tiedotteessa, että pienimmissä yksiöissä tulee olemaan 28 neliötä ja isoimmissa perheasunnoissa hieman yli 100 neliötä. Bresin mukaan saneerattavien asuntojen neliöhinnaksi tulee noin 10 000 euroa, ja ajatus on ollut, että asunnot tulisivat pääosin vuokralle.

Kaiken kaikkiaan Lastenkodinkatu 5:n remontointi käsittää yli 6 000 kerrosneliötä. Samalla rakennuksen nelikerroksista osaa korotetaan yhdellä kerroksella ja seitsenkerroksisen osan katolle rakennetaan saunaosasto. Ensimmäisen kerroksen liiketilat pysyvät lähes nykyisellään.

Keskusrikospoliisi tutkii Nuorisosäätiön tekemiä kauppoja

Talon aiempi omistaja on monessa liemessä keitetty Nuorisosäätiö, jota verottaja haki konkurssiin viime vuonna. Konkurssin uhka väistyi keväällä, kun säätiön velkojat suostuivat leikkaamaan velkojen määrää rajusti.

Osana velkojen vähentämistä Nuorisosäätiö myi Lastenkodinkatu 5:n kiinteistön, jonka se oli ostanut vuonna 2017 Icon RE:ltä 18,5 miljoonan euron hintaan. Kiinteistö on ollut tyhjänä siitä lähtien.

Maaliskuussa Yle kertoi, että Keskusrikospoliisi tutkii kauppaa osana Nuorisosäätiöön kytkeytyvää laajaa talousrikosepäilyä. Ylen mukaan kiinteistöstä maksettiin useita miljoonia euroja ylihintaa, ja kaupan yhteydessä maksettiin satojen tuhansien eurojen konsulttipalkkioita virolaiselle pöytälaatikkoyhtiölle.

Tänään julkaistussa tiedotteessa Icon RE kertoo olevansa Lastenkodinkadun projektissa mukana kehitysjohtajana. Pääurakoitsijaa kilpailutetaan parhaillaan. Yhtiön mukaan kiinteistön uusi omistaja on puolalainen RPGZ X sp. z o.o.

Icon RE ei mainitse rikostutkintaa tiedotteessa vaan kertoo sen sijaan, että ”erimielisyydet Nuorisosäätiön kanssa Lastenkodinkatu 5:n omistuksesta ja talon laina-asioista on sovittu yhteisellä päätöksellä”.

Bresin mukaan ”kaikki aiemmat molemminpuoliset korvausvaatimukset on sovittu hyvässä yhteisymmärryksessä”. Tiedotteessa todetaan, ettei Icon RE kommentoi ”saatua sovintoa” tämän enempää.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Puolalainen sijoittaja saneeraa Nuorisosäätiön ennen omistamaan toimistotaloon kalliita asuntoja”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat