Harjavalta valikoitui vetytehtaan paikaksi – rakennustyöt halutaan käyntiin syksyllä 2022

P2X Solutions on hakenut ensimmäiselle laitosinvestoinnille tukea kansallisista tukimekanismeista. Tukipäätöstä odotetaan syksyllä 2021 ja investointipäätöstä tämän vuoden puolella.

P2X Solutions Oy aikoo rakentaa Suomen ensimmäisen vihreän vedyn tuotantolaitoksen Harjavaltaan. Valmistuessaan laitos tuottaa vihreää vetyä mm. teollisuuden tarpeisiin uusiutuvalla energialla tuotetulla sähköllä.

Yhtiön suunnitteleman tuotantolaitoksen kapasiteetti on 20 megawattia ja sen sivuvirtoina syntyy teollisuuden tarvitsemaa happea ja lämpöenergiaa.

Laitoksen toteutettavuussuunnittelu valmistuu vuoden 2021 loppuun mennessä. P2X Solutions on hakenut ensimmäiselle laitosinvestoinnille tukea kansallisista tukimekanismeista. Tukipäätöstä odotetaan syksyllä 2021 ja investointipäätöstä tämän vuoden puolella. Myönteisen investointipäätöksen jälkeen yhtiö aloittaa Harjavallan laitoksen yksityiskohtaisen suunnittelun ja hankinnat.

Tavoitteena on rakennustöiden aloittaminen Harjavallassa syksyllä 2022 ja laitoksen käyttöönotto vuoden 2024 ensimmäisellä vuosipuoliskolla. Harjavaltaan toteutettavan laitoksen lisäksi P2X Solutions haluaa edistää Suomen vetytaloutta useammalla tuotantolaitoksella ja mahdollisesti monistaa hankkeita myös ulkomailla.

”Hankkeemme etenee kaikilta osin suunnitellusti”, sanoo P2X Solutionsin toimitusjohtaja Herkko Plit tiedotteessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Harjavalta valikoitui vetytehtaan paikaksi – rakennustyöt halutaan käyntiin syksyllä 2022”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat