Kokeile kuukausi maksutta

Heikkinen Yhtiöiden Jarmo Heikkinen osti LTU:n liiketoiminnan

Heikkinen Yhtiöiden toimitusjohtaja ja omistaja Jarmo Heikkinen on ostanut pääosin Uudellamaalla toimivan LTU Groupin koko maalausliiketoiminnan.

Jarmo Heikkinen (vas.), Malik Bentaieb ja Tom Helenius Helsingin Jätkäsaaressa Skanskan työmaalla, jolla sekä LTU että Heikkinen Yhtiöt urakoivat. Kuva: Numi Nummelin.
Kuuntele juttu

Jarmo Heikkinen on kaupan jälkeen LTU Groupin enemmistöomistaja. Myyjinä ovat LTU Groupin omistajat Heidi ja Malik Bentaieb, jotka kuitenkin samalla takaisinsijoittavat yrityskauppaan ja jäävät myös omistajiksi ja hallitusvaikuttajiksi yhtiöön.

LTU:n vuosittainen liikevaihto on noin 30 miljoonaa euroa. Joensuulainen Heikkinen Yhtiöt on puolestaan lattiapäällyste- ja rakenneurakoitsija. Liikevaihtoa yli 300 henkeä työllistävällä yrityksellä oli viime vuonna 65 miljoonaa euroa. LTU-kauppa tuo konserniin yhden tärkeän elementin lisää, sisustamisen. LTU:n kohteiden painopiste on asuntopuolen tasoite- ja maalausurakoissa. Heikkinen Yhtiöiden urakkakohteet ovat asuntokohteiden lisäksi suuria ja näyttäviä julkisia tiloja ja rakennuksia, kuten kauppakeskuksia, liiketiloja, urheiluareenoita, sairaaloita, lentokenttiä, uimahalleja ja kylpylöitä.

LTU:n liiketoimintayhtiöiden toimitusjohtajaksi on nimitetty 22. syyskuuta alkaen LTU Asunnot oy:n toimitusjohtaja Tom Helenius. Hän vastaa LTU:n liiketoiminnan johtamisesta kaikissa yhtiöissä. LTU Groupin muodostaa neljä erillistä osakeyhtiötä: LTU Asunnot, LTU Toimitilat oy, LTU-Saneeraus oy sekä LTU Varsinais-Suomi oy.

Jarmo Heikkinen toimii LTU:n hallituksessa. ”Yritykset eivät tule toimimaan Heikkinen Yhtiöiden alla, vaan LTU Groupista muodostuu Heikkinen Yhtiöt oy:lle sisaryhtiö. Tällä järjestelyllä korostetaan sitä, että yritykset toimivat tasa-arvoisina henkilökonsernin sisällä, saman omistajan alla”, Heikkinen korostaa tiedotteessa.

”Yrityskauppa turvaa LTU Groupin kehityksen jatkumon ja tukee kasvua seuraavaan kokoluokkaan. Jarmon kymmenien vuosien kokemus rakennusalan aliurakoinnista ja menestyneen sisaryhtiön tuki vahvistaa LTU:n liiketoimintaa entisestään. Yrityskauppa tuli sopivasti mahdollisimman hyvään saumaan, juuri kun seuraava steppi vaatii enemmän resursseja kasvamiseen”, Malik Bentaieb sanoo.

Eräs syy yrityskauppaan on urakointialaa vaivaava huutava pula ammattitaitoisesta työvoimasta. Lisähaastetta toi korona. Rajojen sulkeuduttua työvoiman kulku Virosta tyrehtyi. LTU:lla on tehokkaat rekrytointikanavat, joilla tekijöitä saadaan myös ulkomailta – muun muassa Ukrainasta ja Uzbekistanista, joissa LTU järjestää tuleville työntekijöilleen myös koulutuksen. Tätä resurssia voidaan käyttää myös Heikkinen Yhtiöiden rekrytoinneissa.

Jarmo Heikkisen mukaan LTU:n suurin kasvupotentiaali löytyy niin sanotun kasvukolmion sisältä. ”Rakennusalan suhdanne on ollut suhteellisen hyvä, mutta kilpailu rakennusalalla on kovaa. Heikkinen Yhtiöt on suuri yritys, joka kilpailee pienempien yritysten kanssa samoista urakoista. Etenkin pääkaupunkiseudulla yhtiön koko on etu – kohteet ovat niin isoja, että yrityksemme on uskottavasti kohteittensa kokoinen.”

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Heikkinen Yhtiöiden Jarmo Heikkinen osti LTU:n liiketoiminnan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat