Kokeile kuukausi maksutta

Rakennusliike Mangrove osti FC Barcelonankin käyttämää ohjelmaa kehittäneen ohjelmistoyhtiön

Turkulainen asuntorakentaja Mangrove Yhtiöt on hankkinut omistukseensa ohjelmistokehitysyhtiö Klopal oy:n.

Mangrove rakentaa TVT:lle kahden kerrostalon kohteen Turkuun.

Mangrove omisti Klopalista jo aiemmin 19,5 prosenttia, mutta nyt tehdyssä yrityskaupassa rakennusyhtiö osti loputkin Klopalin osakkeet ohjelmistoyhtiön avainhenkilöiltä nostaen omistusosuutensa täyteen sataan prosenttiin.

”Kaupan myötä varmistamme digitaaliset resurssit Mangroven kehittämiseen kustannustehokkaasti”, Mangroven toimitusjohtaja Antti Lundstedt sanoo tiedotteessa.

”Toimintamallit alalla digitalisoituvat, ja ohjelmistojen avulla työmaalla tekemiseen sekä myös asumiseen saadaan luotua parhaita palvelupolkuja. Mangrove on etujoukoissa mukana kiinteistöalan digitalisaatiossa ja haluaa investoida siihen.”

Web- ja mobiilipohjaisiin ohjelmistototeutuksiin erikoistunut Klopal on aiemmin kehittänyt Mangrovelle muun muassa digitaalisen laadunhallinta- ja hankintajärjestelmän, materiaalivalintojen tekemiseen liittyvän työkalun sekä takuukorjauksien ilmoittamiseen käytettävän järjestelmän.

”Esimerkiksi hankintajärjestelmä on Mangrovella päivittäin käytössä. Sen kautta hankintatiimi laittaa tarjouspyyntöjä tavarantoimittajille ja aliurakoitsijoille ja hankintasuunnitelma aikatauluineen päivittyy reaaliaikaisesti myös työmaan käyttöön. Tieto kulkee kaikille, mikä sujuvoittaa päivittäistä työntekoa paljon.”

Kaupan johdosta Mangroven ja Klopalin jo aiemmin tekemä yhteistyö tiivistyy, mutta Klopal jatkaa ohjelmistokehitysprojektien tekemistä myös muille asiakkaille.

”Olemme olleet kehittämässä muun muassa kiinteistöjen Groundfounding-joukkorahoituspalvelua ja Urakkamaailma.fi-palvelua sekä esimerkiksi CoPlays-ohjelmistoa, jota FC Barcelona käyttää apuna valmennuksessa”, Klopalin toimitusjohtaja Sebastian Haapahovi kertoo.

Klopal on ollut mukana tekemässä sovelluskehitystä CoPlays-valmennusalustalle, joka sopii sekä harraste- että ammattilaistason joukkueille. CoPlays oy puolestaan teki yhteistyösopimuksen espanjalaisen jalkapallon jättiseura FC Barcelonan kanssa kolmisen vuotta sitten. Klopal kertoo toimineensa CoPlaysin teknologiakumppanina läpi yrityshistorian.

Klopalilla on toimistot sekä Turussa että Salossa. Ohjelmistokehityksessä yrityksessä vastaa teknologiajohtaja Kalle Palokankare. Omistussuhteen muutoksella ei ole vaikutusta yrityksen työntekijöihin.

”Nyt pääsemme pitkäjänteisesti kehittämään rakennusalalle ratkaisuja sen haasteisiin ja vaikuttamaan alan digitalisaatioon. Voimme esimerkiksi hyödyntää kertynyttä kustannustietoa ja tekoälyn avulla laatia tarkempia ennusteita hankkeiden kustannuksista. Tavoitteena on tarjota jatkossa palveluita myös taloyhtiöille”, Haapahovi sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennusliike Mangrove osti FC Barcelonankin käyttämää ohjelmaa kehittäneen ohjelmistoyhtiön”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat