Skarta alkaa rakentaa tuulipuistoa Kannuksessa

Infrarakentaja Skarta aloittaa tuulipuistoja kehittävän Puhuri oy:n kanssa uuden yhteistyöhankkeen Kannuksessa Keski-Pohjanmaalla.

Kaukasen tuulipuiston rakennustyöt alkavat vielä syyskuun aikana. Sähköt, tiet ja perustukset valmistuvat heinäkuussa 2022, ja tuulipuisto alkaa tuottaa sähköä loppuvuodesta 2022.

Voimaloita pystytetään kahdeksan kappaletta, ja tuulipuiston nimellisteho on yhteensä noin 45 megawattia. Vuotuinen tuotanto vastaa noin 8000 sähkölämmitteisen omakotitalon sähkönkulutusta.

Skarta toimittaa tuulivoimahankkeen Puhurille Balance of Plant -hankkeena (BoP). Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että Skartan vastuulla on tuulipuiston rakentamisessa kaikki muu paitsi tuuliturbiinit. Hankkeessa hyödynnetään konsernin asiantuntemusta niin erikoisrakentamisen, infrarakentamisen kuin energiaosaamisen osalta, ja hankkeeseen osallistuvat konserniyhtiöistä Skarta Energy, Skarta Infra ja Skarta Finland.

”Ympäristöystävällisen energian kasvuvauhti on nyt huima. Vielä viisi vuotta sitten tilanne oli aivan toinen. Murros johtuu pääasiassa tuulivoimatekniikan isosta harppauksesta eteenpäin, minkä johdosta nyt on taloudellisestikin järkevää rakentaa tuulipuistoja. Tariffeja ei enää tarvita, sillä tuulipuistojen rakentaminen markkinaehtoisesti on kannattavaa. Meillä on parhaillaan kymmenkunta uutta hanketta suunnitteilla, joista muutama jo lupamielessä rakentamiskelpoisia”, Puhurin rakentamispäällikkö Jaakko Tyyvi sanoo tiedotteessa.

Skartan urakan kokonaisarvo on noin seitsemän miljoonaa euroa. Yhtiö valikoitui pääurakoitsijaksi tarjouskilpailun perusteella. Tyyvi kertoo mukana olleen toistakymmentä tarjoajaa. Kutsu lähetettiin toimijoille, joiden tiedettiin pystyvän suorittamaan tämän laajamuotoisen työn kaikkine vaiheineen maarakentamisesta kaapeliasennuksiin ja vaativiin betonivaluihin. Skartalla on Puhurin kanssa käynnissä jo kaksi tuulipuistohanketta, Pyhäjoen Parhalahdella ja Haapaveden Hankilannevassa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Skarta alkaa rakentaa tuulipuistoa Kannuksessa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat