Kokeile kuukausi maksutta

SYK myi rakennusliikkeille kiinteistön Rovaniemellä

Suomen Yliopistokiinteistöt oy (SYK) on myynyt Rovaniemellä Siljotie 2:ssa sijaitsevan kiinteistön.

Suomen Yliopistokiinteistöt oy (SYK) on myynyt Rovaniemellä Siljotie 2:ssa sijaitsevan kiinteistön.
Kuuntele juttu

Noin 1,5 kilometrin etäisyydellä Rovaniemen keskustasta ja aivan rautatieaseman välittömässä läheisyydessä sijaitsevan kiinteistön osti Oulun Rakennustehon ja Temotekin muodostama työyhteenliittymä.

SYK käynnisti vuonna 2019 kiinteistön asemakaavamuutoshankkeen, jossa tavoitteena on ollut mahdollistaa kohteelle asuntorakentamista. Vahvistuneen asemakaavan mukaisesti tontilla on rakennusoikeutta kaikkiaan 10000 kerrosneliömetriä. Mikäli kaikki etenee suunnitelmien mukaisesti, ensimmäinen rakennus valmistuu kevään 2023 aikana.

Oululaisilla Rakennusteholla ja Temotekillä on molemmilla kokemusta asuntorakentamisesta Rovaniemellä.

”Olemme Rakennustehon kanssa etsineet sopivaa tonttia Rovaniemeltä, ja Siljotie 2 tarjoaa mahdollisuuden viihtyisään aluerakentamiseen hyvien kulkuyhteyksien äärellä”, Temotekin toimitusjohtaja Seppo Klemettilä kertoo tiedotteessa.

Valtakunnallinen yliopistokampuksia omistava kiinteistöomistaja Suomen Yliopistokiinteistöt halusi kiinteistöstrategiansa mukaisesti luopua kiinteistöstä, koska kohteen yliopistokäyttö oli päättynyt muutamia vuosia sitten.

”Hienoa, että saimme kehitettyä ja kaavoitettua kohteelle uutta käyttöä asumisen muodossa ja löysimme toimijat, jotka vievät projektin käytäntöön. Yhteistyö Rovaniemen kaupungin kanssa oli joustavaa koko kaavoitusprosessin ajan ja osaltaan mahdollisti onnistuneen kaikkia osapuolia palvelevan lopputuloksen”, SYK:n kiinteistöportfolion kehittämisestä vastaava asiantuntija Markus Heikkilä kertoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “SYK myi rakennusliikkeille kiinteistön Rovaniemellä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat