Fimpec osti turkulaisen suunnittelutoimiston

Projektinjohto- ja suunnittelukonserni Fimpec on ostanut turkulaisen teollisuuden suunnitteluyhtiö Focusplan oy:n koko osakekannan.

Vuonna 1988 perustettu Focusplan tarjoaa useille eri teollisuudenaloille teknisiä suunnittelu-, projektinjohto- ja konsulttipalveluita. Yhtiö työllistää 30 henkeä, ja sen liikevaihto oli viime vuonna 2,7 miljoonaa euroa.

Focusplan on ollut mukana muun muassa Vihervakan ThermoSeed-laitoksen investointihankkeessa vastaten projektin kustannusarviosta ja projektin johtamisesta sekä useissa Chemigaten projekteissa vastuualueinaan tekninen suunnittelu ja valvonta.

Kaupan tavoitteena on vahvistaa Fimpecin teknistä suunnittelu- sekä toimialaosaamista erityisesti elintarvike-, rakennustarvike- ja lääketeollisuudessa. Ostettu yhtiö sulautetaan osaksi Fimpec-konserniin kuuluvaa Fimpec Engineering oy:tä lähitulevaisuudessa, ja yhtiöstä muodostuu Turun alueen suunnitteluyksikkö.

Focusplanin omistajat Vesa Ranta ja Kyösti Meriläinen jatkavat yhtiön palveluksessa ja tulevat Fimpecin osakkaiksi. Ranta toimii Focusplanin toimitusjohtajana sulautumiseen asti ja jatkaa sen jälkeen Fimpecillä erityisasiantuntijana. Focusplanin nykyinen varatoimitusjohtaja Joni Heino siirtyy Fimpecin Turun suunnitteluyksikön aluepäälliköksi. Yrityskaupalla ei ole muita henkilöstövaikutuksia, ja jatkossa yksikön henkilöstömäärää ja liiketoimintaa tulevat kasvamaan.

”Nykyisestä koostamme johtuen emme ole pystyneet vastaamaan kysyntään laajemmissa toimeksiannoissa. Yrityskaupan ansiosta voimme Fimpecinä tuottaa asiakkaillemme sekä entistä laajemmat projektinjohtopalvelut että tarjota kattavammat resurssit laajoihin suunnitteluprojekteihin”, Vesa Ranta kertoo tiedotteessa.

”Focusplanin yrityskauppa on osa määrätietoista kasvustrategiaamme kotimaassa sekä kohti kansainvälisiä laajempia toimeksiantoja. Yrityskauppa vahvistaa myös alueellisia kasvutavoitteitamme Länsi-Suomessa yhdessä nykyisten paikallisten yksiköidemme kanssa”, Fimpec Groupin hallituksen puheenjohtaja Timo Hyvönen sanoo.

Fimpec toimii projektikonsulttina niin teollisuuden ja energia-alan suurissa investointihankkeissa kuin erityisasiantuntijana kiinteistö- ja infrasektoreilla. Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna 25,7 miljoonaa euroa, sen palveluksessa on yli 260 asiantuntijaa Suomessa ja ulkomailla.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Fimpec osti turkulaisen suunnittelutoimiston”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat