Lehdon kurssi sukelsi pörssissä tulosvaroituksen johdosta

Lehto Groupin osakekurssi sukelsi Helsingin pörssissä tiistaina 19. lokakuuta, kun yhtiö oli antanut myöhään maanantai-iltana osakekaupan jo päätyttyä tulosvaroituksen.

Kuva: Lehto

Yhtiön osakkeen päätöskurssiksi muodostui tiistaina 1,078 euroa, jossa oli laskua maanantain 1,218 euron päätöskurssiin verrattuna 11,5 prosenttia. Osakekurssi vaihteli tiistain aikana 1,054­–1,120 eurossa.

Lehdon osakkeita vaihtui tiistaina noin 1,6 miljoonaa kappaletta. Kaupankäyntimäärä oli noin kymmenkertainen verrattuna yhtiön keskimääräiseen päivävaihtoon viimeisen kolmen kuukauden aikana.

Lehto Group varoitti maanantaina, että sen liiketulos tulee jäämään tappiolliseksi kuluvana vuonna, kun vielä aiemmin yhtiö oli ennakoinut liiketuloksensa olevan positiivinen. Samalla yhtiö arvioi nyt liikevaihtonsa laskevan viime vuodesta noin 20 prosenttia, kun sen aiempi näkymä oli 15–20 prosentin lasku.

Heikentynyt näkymä johtuu yhtiön tiedotteen mukaan erityisesti joidenkin toimitilahankkeiden tappiollisuudesta ja viiveistä niiden toteutuksessa, kohonneista materiaalikustannuksista ja heikosta rakennusmateriaalien saatavuudesta sekä viiveistä uusien rakennushankkeiden käynnistymisessä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lehdon kurssi sukelsi pörssissä tulosvaroituksen johdosta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat