Lehdolta negatiivinen tulosvaroitus – Liiketulos jääkin pakkaselle

Rakennusyhtiö Lehto varoittaa, että sen tämän vuoden liiketulos jää negatiiviseksi. Aiemmin tuloksen on arvioitu olevan positiivinen.

Bonava Suomen entinen toimitusjohtaja Juuso Hietanen aloitti Lehdon toimitusjohtajana toukokuussa.

Maanantai-iltana annetun lasketun uuden ohjeistuksen taustalla on heikentynyt näkymä. Lehto arvioi, että vuoden 2021 liikevaihto laskee vuodesta 2020 noin 20 prosenttia ja että liiketulos on negatiivinen.  Vuoden 2020 liikevaihto oli 544,7 miljoonaa euroa.

Heikentynyt näkymä johtuu yhtiön tiedotteen mukaan erityisesti joidenkin toimitilahankkeiden tappiollisuudesta ja viiveistä niiden toteutuksessa, kohonneista materiaalikustannuksista ja heikosta rakennusmateriaalien saatavuudesta sekä viiveistä uusien rakennushankkeiden käynnistymisessä.

Lehdon mukaan keskeisimmät vuoden 2021 liikevaihdon ja liiketuloksen kehittymistä koskevat riskit liittyvät raaka-aineiden ja materiaalien saatavuuteen ja hintojen nousuun sekä joidenkin meneillään olevien toimitilahankkeiden loppuunsaattamisen aikatauluihin ja kustannuksiin.

Yhtiön aiempi ohjeistus oli, että vuoden 2021 liikevaihto laskee vuodesta 2020 noin 15-20 prosenttia ja liiketulos on positiivinen. Sekä liikevaihdon että liiketuloksen odotetaan painottuvan vuoden viimeiselle neljännekselle.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lehdolta negatiivinen tulosvaroitus – Liiketulos jääkin pakkaselle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat