Oma Rakennus urakoi A-yhtiöille passiivikohteen Porvooseen

Porvoon kaupungin omistama vuokrataloyhtiö A-yhtiöt on tehnyt urakkasopimukset Myllymäelle osoitteeseen Itäinen Pitkäkatu 25 toteutettavasta uudisrakennushankkeesta. Kohteesta tulee A-yhtiöiden vihrein kiinteistö.

Kilpailutuksen kautta hankkeen kokonaisvastuulliseksi rakennusurakoitsijaksi valikoitui Oma Rakennus oy. Alustavan arvion mukaan rakennushanke valmistuu marraskuussa 2022.

Myllymäelle valmistuu osittain kaksikerroksinen passiiviluhtitalo, johon tulee 17 uutta asuntoa. Talo käyttää lähes ainoastaan uusiutuvaa energiaa. Taloon asennetaan maalämpöjärjestelmä ja aurinkoenergian keräimet.

Samalla myös saman kiinteistön nykyiset rivitalot peruskorjataan. Peruskorjattavissa taloissa on yhteensä 20 asuntoa. Hankkeen myötä kiinteistön energiatehokkuuden odotetaan paranevan jopa 70 prosenttia.

Rakentamisen materiaalivalinnoissa ja talotekniikan suunnittelussa otetaan ensisijaisesti huomioon energiatehokkaat ratkaisut. Seinät rakennetaan passiivivaluharkoista, mikä pitää talon lämpimänä lähes pelkästään asumisen tuottamalla lämpöenergialla. Lähinnä talviaikaan tarvittava lisälämpö saadaan maalämmöllä. Muu kiinteistön tarvitsema sähkö on itsetuotettua, uusiutuvaa energiaa. Katolle asennettavat aurinkovoimalat tuottavat loput kiinteistössä tarvittavasta sähköstä ja jakavat ylituotannon muiden A-yhtiöiden talojen hyödyksi.

Lisäksi vuokra-asunnot varustetaan automaattisella paloilmoitin- ja sammutusjärjestelmällä. Asunnoista rakennetaan myös esteettömiä.

”Kaikissa valinnoissa tehdään paljon enemmän kuin rakentamisen vähimmäistaso vaatii”, A-yhtiöiden toimitusjohtaja Mika Vuori sanoo tiedotteessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Oma Rakennus urakoi A-yhtiöille passiivikohteen Porvooseen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat