Kokeile kuukausi maksutta

Liikenneinfran tekijä Normi-konserni myytiin ruotsalaisille – ostajana Söderbergföretagen

Normi-konsernin nykyinen yritysjohto jatkaa tehtävissään myös yrityskaupan jälkeen.

Ruotsalainen perheyhtiö Söderbergföretagen on ostanut Normi-konsernin osake-enemmistön.

Normi-konsernin liikevaihto on 30 miljoonaa euroa ja se koostuu neljästä erillisestä yrityksestä. Niistä Normiopaste on liikenteenohjaus- ja turvallisuustuotteiden toimittaja, Normivalaistus keskittyy infrastruktuurin rakentamiseen ja toimii pääurakoitsijana useissa ITS-projekteissa. Normilouhinta tekee kallion louhintaa ja räjäytystyötä. Varala Engineering puolestaan keskittyy liikenteen älyratkaisuihin.

Söderbergföretagen AB on perheomisteinen konserni. Teollisuuteen, teknologiaan ja tytäryhtiö Blinkfyrarin kautta myös liikenneinfraan keskittyvällä konsernilla on 480 työntekijää. Liikevaihto on noin 160 miljoonaa euroa ja pääkonttori sijaitsee Malmössä.

Söderbergföretagenin Infraliiketoiminta-alueen yhteenlaskettu liikevaihto on noin 60 miljoonaa euroa, ja ITS:ssä nähdään suuri tulevaisuuden potentiaali sekä mahdollisuus laajentaa markkinoita.

”Normi-konsernilla ja Blinkfyrarilla on ainutlaatuisia tuotteita, innovaatioita ja vahva ammattitaito. Yhdessä voimme luoda asiakkaillemme entistä suurempaa arvoa”, Normi-konsernin toimitusjohtaja Tommi Saarni sanoo tiedotteessa.

Normi-konsernin nykyinen yritysjohto jatkaa tehtävissään myös yrityskaupan jälkeen. Normi-konsernin hallituksen puheenjohtajaksi kutsutaan Elisabeth Nagy, joka on Blinkfyrarin toimitusjohtaja Ruotsissa.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Liikenneinfran tekijä Normi-konserni myytiin ruotsalaisille – ostajana Söderbergföretagen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat