Kokeile kuukausi maksutta

Rakentamisen palkkasumma kasvoi selvästi heinä–syyskuussa

Rakentamisen palkkasumma kasvoi heinä–syyskuussa selvästi mutta kuitenkin hitaammin kuin kaikilla muilla päätoimialoilla, ilmenee Tilastokeskuksen tilastoista.

Rakentamisen palkkasumma kasvoi heinä–syyskuussa 4,3 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Se oli kaikista päätoimialoista hitainta vauhtia.

Koko talouden palkkasumma oli heinä–syyskuussa 6,0 prosenttia suurempi kuin vastaavana ajanjaksona vuotta aiemmin. Nopeinta palkkasumman kasvu oli yksityisen terveydenhuolto- ja sosiaalipalveluiden (9,5 %) ja muiden palveluiden (7,6 %) toimialoilla.

Vuosi sitten heinä–syyskuussa koko talouden palkkasumma laski 0,4 prosenttia.

Palkkasummaan vaikuttavat työllisyydessä ja palkansaajien ansiotasossa tapahtuvat muutokset.

Palkkasumma tarkoittaa yritysten maksamien bruttomääräisten palkkojen summaa. Palkkoihin sisällytetään kaikkien yrityksen palveluksessa olevien työntekijöiden rahamääräiset korvaukset kuukauden aikana tehdystä työstä. Palkat sisältävät kaikki työntekijöiltä kannettavat tuloverot ja sosiaaliturvamaksut sekä erilaiset lisätyöt (ylityö, yötyö), bonukset ja lomarahat. Palkkaan sen sijaan eivät kuulu optiot, työn tekemiseen liittyvät kulut ja työnantajan sosiaaliturvamaksut.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentamisen palkkasumma kasvoi selvästi heinä–syyskuussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat