Kokeile kuukausi maksutta

Ruotsalaissijoittaja ostaa Tieto-Sähkötalon Lappeenrannasta

Kiinteistössä on vuokralla Lappeenrannan-Lahden teknillinen yliopisto LUT.

Yhteiskuntakiinteistöihin erikoistunut ruotsalainen sijoitusyhtiö Hemsö ostaa niin sanotun Tieto-Sähkötalon Lappeenrannasta. Kiinteistössä on vuokralla Lappeenrannan-Lahden teknillinen yliopisto LUT.

Myyjinä ovat LUT-yliopiston ja ammatillisen koulutuksen tukisäätiö sekä Viipurin Taloudellinen Korkeakouluseura ry. Hemsö ja LUT-yliopisto ovat tehneet tiloista 15 vuoden vuokrasopimuksen.

Kaupan kohteena olevan kiinteistön pinta-ala on 5 800 neliömetriä.

Ruotsin valtion eläkerahaston pääasiassa omistama Hemsö teki ensimmäisen sijoituksensa Suomeen vuonna 2013. Tällä hetkellä yhtiöllä on Suomessa yli 50 kiinteistöä, joiden markkina-arvo on miljardin euron luokkaa.

Hemsöön omistuksiin kuuluvat muun muassa Taideyliopiston kampukset Helsingin Töölössä ja Sörnäisissä, Åbo Akademin kiinteistö Vaasassa, Paavolan kampus Lahdessa sekä Satakunnan ammattikorkeakoulun kampus Porissa. Lisäksi Hemsö rakennuttaa uutta konservatoriota Joensuuhun.

Aiemmin tänä vuonna Hemsö voitti Lappeenrannan kaupungin hankintakilpailun Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen käyttöön tulevan Lauritsalan paloaseman vuokraamisesta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ruotsalaissijoittaja ostaa Tieto-Sähkötalon Lappeenrannasta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat