Kokeile kuukausi maksutta

Helsingin Kalasatamaan toteutetaan ilmastoystävällinen asuntohanke – tonttivarauksen perusteena vähähiilisen betonin käyttö

Helsingin kaupunki on varannut asuntoja rakennuttavalle Kilo Investille tontin Kalasataman Nihtiin. Rakennusoikeus on 3300 kerrosneliömetriä.

Tonttivarauksen myöntämisen perusteena oli se, että yhtiö käyttää rakentamisessa vähähiilistä betonia.

Kilo Invest on sopinut Betolarin kanssa yhteistyöstä, jossa sementtiä korvataan Betolarin innovaatiota hyödyntävillä geopolymeeriratkaisuilla. Tarkoituksena on pilotoida kohteessa uutta menetelmää mahdollisimman kattavalla tavalla.

”Suositun tontin saamisen edellytyksenä oli suunnitelmamme hyödyntää rakentamisessa ilmastoystävällistä, vähähiilistä betoniteknologiaa. Betolarin ratkaisuilla ilmastohyödyt ovat välittömiä. Näin näytämme suuntaa tulevaisuuden rakentamiselle”, Kilo Investin toimitusjohtaja Jyri Wirtanen sanoo tiedotteessa.

Nihdin asuntokohde on ensimmäinen hanke Suomessa, jossa hyödynnetään Betolarin ratkaisuun perustuvaa teknologiaa.

”Kalasataman hankkeessa pyrimme soveltamaan syntynyttä osaamistamme erilaisissa betonirakenteissa”, Betolarin perustaja ja innovaatiojohtaja Juha Leppänen sanoo.

Vastikään Helsingin pörssiin listautunut Betolar on materiaaliteknologiayritys, jonka innovaatioilla pystytään yhtiön mukaan vähentämään betoniteollisuuden raaka-aineiden hiilidioksidipäästöjä jopa 80 prosenttia. Innovaation sementtiä korvaava kovettava ainesosa muodostetaan muun muassa suomalaisen prosessiteollisuuden sivuvirroista.

Nihdin hanke edistää osaltaan Helsingin kaupungin ilmastonmuutosta torjuvia tavoitteita. Helsingin tavoitteena on, että kaupungista tulee hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä.

Kilo Invest on vuonna 2016 toimintansa aloittanut pääkaupunkiseudulla ja kasvukeskuksissa asuntorakennushankkeisiin keskittynyt rakennuttajayhtiö. Yhtiö toteuttaa vuosittain useita kerrostalohankkeita sekä omistus- että vuokrakäyttöön. Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna 15,9 miljoonaa euroa ja liikevoitto 1,5 miljoonaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helsingin Kalasatamaan toteutetaan ilmastoystävällinen asuntohanke – tonttivarauksen perusteena vähähiilisen betonin käyttö”

Vastaa