Kokeile kuukausi maksutta

Katon betonirappaukset putosivat suoraan kauppakeskus Triplan elämyskeitaaseen – ”Alas tulleilla paloilla ei ole mitään rakenteellista merkitystä”

YIT:n tuotantojohtaja Pekka Luukkonen on tapauksesta järkyttynyt ja yllättynyt.

Pasilan Tripla. Kuva: Pekka Sipola

Kauppakeskus Triplan pohjakerroksessa sattui vakava vaaratilanne, kun kymmenen metrin korkeudesta putosi alas useita suuria ja monta kiloa painavia ruiskubetonirappauksen paloja Biitsi.fi -nimisen elämyskeitaan pukutiloihin.

Pukutiloissa ei tapahtumahetkellä perjantaina 3.12. iltakymmenen aikaan ollut asiakkaita, eikä kukaan loukkaantunut, mutta kentällä pelattiin vahingon sattuessa rantalentopalloa. Sisähallissa on ympäri vuoden 26 asteen lämpötila ja siellä voi myös saunoa ja nauttia baarissa virvokkeita

”Ruiskubetonoidun kallioseinän ja sen yläpuolen kattorakenteen liitoksen saumassa olevaa ylimääräistä ruiskubetonia irtosi ja putosi alas”, YIT:n tuotantojohtaja Pekka Luukkonen kertoo. YIT vastasi Triplan rakennustöistä.

”On normaalia, että rakennukset kutistuvat kuivuessaan ja kutistuminen on lohkaissut kulmarakenteen alas. Ylimääräinen rappaus on selkeästi tehty saumaan jälkikäteen. Alas tulleilla paloilla ei ole mitään rakenteellista merkitystä”, Luukkonen sanoo.

Tila suljettiin heti vahingon sattuessa ja YIT aloittaa tänään perjantaina korjaustyöt. Ylimääristä ruiskubetonointia on tilassa pienissä pätkissä yhteensä kymmenen metrin matkalla.

”Poistamme ne kaikki ja kokonaan, joten vastaava ei toistu enää. Suurin työ on rakentaa poistoa varten telineet, sillä korjaus täytyy tehdä hankalassa paikassa korkealla”, Luukkonen sanoo.

Luukkonen ei ole kuullut vastaavasta onnettomuudesta aiemmin.

”Tämä tuli kyllä täytenä yllätyksenä ja kun omassa kohteessa tällaista tapahtuu, oli syyllinen kuka tahansa, se harmittaa ja järkyttää. Päällimmäisenä on toki se tunne, että onneksi henkilövahinkoja ei tullut. Aineelliset vahingot ovat korjattavissa. Asiaa selvitellään vakuutusyhtiön kanssa.”

Triplan kauppakeskusjohtaja Kati Kivimäki kertoo, että tila suljettiin heti vaaratilanteen jälkeen.

”Eihän tämmöistä pitäisi koskaan tapahtua, mutta onneksi kukaan ei loukkaantunut”, Kivimäki kertoo.

Biitsin vieressä on muitakin yrittäjiä, muun muassa Surf House Helsinki ja HopLop, mutta niiden tiloissa ei vaarallista kattorakennetta ole.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Katon betonirappaukset putosivat suoraan kauppakeskus Triplan elämyskeitaaseen – ”Alas tulleilla paloilla ei ole mitään rakenteellista merkitystä””

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat