Kokeile kuukausi maksutta

Skanska myi vanhan lentokonetehtaan pääkonttorin Tampereella

Rakennus on osa historiallista lentokonetehtaan aluetta.

Asuntojen arvonkehityksen oletetaan pysyvän Tampereella hyvänä. Havainnekuvaa Tampereen Härmälänrannasta. Kuva: Skanska

Skanska on myynyt omistuksessaan olleen Härmälänrannassa sijaitsevan Valmetin vanhan lentokonetehtaan pääkonttorirakennuksen Hoivatiloille.

Palveluyhtiö Hoivatilat toteuttaa kiinteistöön monimuotoista palveluasumista ja kasvavaa aluetta palvelevan päiväkodin. Rakennustyöt on jo aloitettu.

Vanhan lentokonetehtaan pääkonttorirakennus on rakennettu vuosien 1936–1961 aikana. Rakennus sijaitsee osoitteessa Sisunaukio 1.

”On erittäin hienoa, että rakennushistoriallisesti arvokas, suojeltu rakennus löytää Hoivatilojen osaavissa käsissä uuden elämän. Kiinteistökaupan myötä Härmälänranta vahvistuu palvelemaan yhä laajemmin eri elämäntilanteissa olevia asukkaitaan”, Skanskan tulosyksikön johtaja Toni Tuomola sanoo.

Hoivatilojen hankekehityspäällikkö Olli Haapio sanoo, että alueen keskuskorttelissa sijaitseva rakennus viimeistelee valmistuvaa urbaania kaupunginosaa ja on tärkeä osa lentokonetehtaan 85 vuotta sitten alkanutta historiaa.

Vuonna 2008 perustettu Hoivatilat on päivä- ja hoivakotikiinteistöjen sekä palvelukortteleiden ja koulujen tuottaja ja omistaja. Hoivatilat toteuttaa vuokrattavia tiloja sekä kunnille että yksityisille palveluntuottajille Suomessa ja Ruotsissa. Hoivatilat on osa belgialaista pörssilistattua Aedifica SA -konsernia.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Skanska myi vanhan lentokonetehtaan pääkonttorin Tampereella”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat