Kokeile kuukausi maksutta

Vähemmän kondenssia lasipinnoille, vähemmän homeriskiä rakennukselle

Sähkölämmitteisillä laseilla voidaan estää kondenssin syntymistä lasipinnoille. Se parantaa lasirakenteen kosteusteknistä toimintaa.

Lasirakentamisella ja sisäilman laadulla on selvä yhteys keskenään. Sisäilmayhdistyksen toiminnanjohtaja Mervi Ahola sanoo ikkunoiden olevan jopa merkittävä tekijä siihen, millaiset olosuhteet rakennuksen sisälle muodostuvat ilman liikkeiden ja mahdollisen vedon ansiosta.

”Ikkunan vieressä oleva viileys muodostaa voimakkaan alaspäin suuntautuvan konversion. Ikkunalauta saattaa kääntää konversion pöydän tasoon, ja se aiheuttaa vetoa. Vastaavasti lämpöiset ikkunapinnat muuttavat konversiovirtausta ylöspäin”, ilmavirtauksia itsekin tutkinut Ahola kertoo.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vähemmän kondenssia lasipinnoille, vähemmän homeriskiä rakennukselle”

Viimeisimmät näkökulmat