Kokeile kuukausi maksutta

Ympyrän muotoinen asuintalo jäi yhdeltä reunalta vajaaksi Kivistössä – Nyt suuri ”Colosseum” on saamassa viimeisen puuttuvan palasensa

Vantaalla Kivistön aseman vieressä kohoaa suuri, kaareva asuintalo Colosseum. Kaavoituksessa se on piirretty ympyräksi.

Colosseum on Vantaan eniten kasvavan alueen, Kivistön, maamerkki. Kuva: Kimmo Penttinen / HS

Talosta kuitenkin puuttuu vielä yksi osa, eli ympyrä on toistaiseksi vajaa. Nyt vielä rakentamattoman kohdan suunnittelu on nytkähtänyt eteenpäin, sillä Vantaan kaupunki esittää suunnitteluvarausta SSA Rakennus -yhtiölle.

Hankkeen alustava rakennusoikeus on noin 28 500 neliömetriä. Asemakaava edellyttää paikkaan 11-kerroksisen asuinkerrostalon rakentamista siten, että kolme alinta kerrosta olisi liike- ja toimitilaa, joka yhdistyy naapuritontin liike- ja toimitilarakennukseen.

Suunnitteluvarausta esitetään SSA Rakennus -yhtiölle asunto-, liike- ja toimitilarakennusta varten 31.12.2023 saakka.

Suunnitteluvarauksen aikana yhtiön on tarkoitus selvittää hankkeen toteuttamisen teknisiä ja taloudellisia mahdollisuuksia.

Kaupunkitilalautakunnan kokouksen esityslistan mukaan noin 60 prosenttia kauppakeskuksen liiketiloista on yhtiön tekemien aiesopimusten mukaan varattu. Tulossa olisi K-Supermarket, Intersport ja Tokmanni. Kolmanteen kerrokseen on alustavien suunnitelmien mukaan tulossa liikuntapalveluita tuottavia toimijoita.

Lehto rakentaa parhaillaan palvelukeskittymää nyt haetun alueen lounaispuolelle. Siihen on tulossa kaupallisista päivittäistavaratoimijoista S-Market ja Lidl. Colosseumin uusi osa yhdistyisi saumattomasti tähän liike- ja toimitilarakennukseen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ympyrän muotoinen asuintalo jäi yhdeltä reunalta vajaaksi Kivistössä – Nyt suuri ”Colosseum” on saamassa viimeisen puuttuvan palasensa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat