Kokeile kuukausi maksutta

Rakentamisen Ruusu -palkinto on jaettu jälleen

Helsingin rakennusvalvonta on myöntänyt arvostetun palkinnon toimintakulttuuria muuttavalle suurelle HUS:in korjaushankkeelle.

Puistosairaala on entinen Lastenklinikka ja sen peruskorjaus valmistui 2021. Kuva: Kuvatoimisto Kuvio Helsinki
Kuuntele juttu

Skanskan toteuttama Meilahden Puistosairaalan peruskorjaushanke alkoi vuonna 2019 ja  valmistui viime vuonna. Voittajat valitsi Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaosto.

Meilahden Puistosairaala -hanke käynnistyi kehitysvaiheella alkuvuodesta 2019, ja toteutusvaiheeseen siirryttiin saman vuoden lopulla. Kohde valmistui vuonna 2021. Rakennus toimi Meilahden sairaala-alueella aiemmin Lastenklinikkana, ja hankkeessa tilat peruskorjattiin aikuiskirurgiakäyttöön.

”Jaosto painotti valinnassaan sitä, minkälaista toimintakulttuuria hanke rakentaa ja minkälaista ympäristöä se kaupunkiin luo. Ehdokkaissa korostui tänä vuonna sopeutuminen olemassaolevaan rakennuskantaan. Miten korjaamme ja otamme uudelleen käyttöön vanhaa rakennuskantaa? Tämä määrittelee kykyämme rakentaa kestävästi uutta kaupunkia”, Ympäristö- ja lupajaoston puheenjohtaja Saana Rossi kertoo.

Perusteluissa todettiin lisäksi, että kohdetta on kohdeltu äärimmäisen kunnioittavasti säilyttäen sen arvot ja henki. Valmiin rakennuksen sisäilmaston tavoitteet olivat poikkeuksellisen korkeat, mikä edellytti purku- ja rakentamisajalta järjestelmällistä puhtauden- ja kosteudenhallintaa.

”Vanhan sairaalan uudistaminen tiiviissä, toimivassa sairaalaympäristössä oli vaativa rakennushanke. Puistosairaala on merkittävä historiallinen rakennus, jolla on jatkossakin tärkeä rooli terveydenhuollossamme. Tämä toi työllemme aivan erityisen merkityksen, ja olemme kiitollisia hankkeen saamasta tunnustuksesta”, toimialajohtaja Jarkko Muurimäki Skanskasta kertoo.

Palkinnon saivat pääsuunnittelija, arkkitehti Markus Kuusela, Arkkitehtiryhmä Reino Koivula, vastaava työnjohtaja Rauno Rahkola, Skanska ja  projektipäällikkö Lari Warva, HUS Kiinteistöt.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentamisen Ruusu -palkinto on jaettu jälleen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat