Kokeile kuukausi maksutta

Suojellun Puisto­sairaalan peruskorjaus valmistui – Ensimmäiset asiakkaat otetaan vastaan lokakuussa entiselle Lasten­klinikalle

Entisen Lastenklinikan tiloihin rakennettiin tilat aikuiskirurgialle.

Kuvassa Puistosairaalan pääsisäänkäynnin infopiste. Kuva: Paula Järvinen / HUS

Puistosairaalan eli entisen Lastenklinikan peruskorjauksen ensimmäinen osa on valmistunut aikataulussaan kesäkuussa. Ensimmäiset asiakkaat otetaan vastaan lokakuussa.

Helsingin Meilahdessa sijaitsevaan sairaalaan valmistuivat uudet tilat Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) aikuiskirurgialle. Sairaalassa on nyt muun muassa 10 leikkaussalia ja 50 paikan vuodeosasto.

Potilaita vastaanotetaan vasta lokakuussa, sillä korjaustyöt jatkuvat nyt sisätilojen varustamisella ja laitteiden asennuksella. Myös julkisivukorjaus jatkuu. Husin tiedotteen mukaan työmaa ja rakennustelineet puretaan elokuussa.

Puistosairaalan remontti alkoi vuonna 2019, ja nyt rakennuksesta on korjattu noin kaksi kolmasosaa. Toisen vaiheen suunnittelu alkaa vuonna 2024.

Sisäilmaongelmien vuoksi sairaalan vanha eteläpääty purettiin niin, että jäljelle jäivät vain rakennuksen runkorakenne ja suojeltu ulkokuori. Nyt kosteuden- ja pölynhallintaan kiinnitettiin erityistä huomiota, ja esimerkiksi tilojen ilmanvaihto uusittiin kokonaan.

Pääurakoitsijana oli Skanska.

Rakennus on suojeltu

Entinen Lastenklinikka on historiallisesti arvokas ja suojeltu rakennus. Suojelun vuoksi korjauksessa ei voitu muuttaa kiinteistön ulkopuolisia tai sisäosien kantavia rakenteita.

Lastenklinikka toimi lasten ja nuorten hoitopaikkana yli 70 vuotta. Sairaalan pitkää historiaa haluttiin kunnioittaa myös korjauksessa, ja siksi esimerkiksi pihan puistoalue kunnostettiin vastaamaan alkuperäistä miljöötä.

Myös sairaalan omaleimaisuuden kannalta tärkeät alueet, kuten porrashuoneet, lasitaideteokset ja muumi-seinämaalaukset entisöitiin alkuperäisen kaltaisiksi.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Suojellun Puisto­sairaalan peruskorjaus valmistui – Ensimmäiset asiakkaat otetaan vastaan lokakuussa entiselle Lasten­klinikalle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat