Kokeile kuukausi maksutta

Rakennuskustannusten vuosikäyrä yhä ylöspäin – hinnannousu kuitenkin taittui tammikuussa

Joulukuusta tammikuuhun rakennuskustannusten kokonaisindeksi laski 0,1 prosenttia. Työpanosten hinnat laskivat 0,3 prosenttia.

Rakennuskustannusten kovin hintapiikki näyttää taittuneen. Tilastokeskuksen mukaan palveluiden hinnat nousivat 0,1 prosenttia edellisestä kuukaudesta. Tarvikepanosten hinnat säilyivät joulukuun tasolla.

Tilastokeskuksen mukaan rakennuskustannukset nousivat vuoden 2022 tammikuussa 6,9 prosenttia vuodentakaisesta. Tarvikepanosten kustannukset nousivat vuodessa 10,8 prosenttia ja työkustannukset 3,6 prosenttia. Palveluiden hinnat laskivat 0,4 prosenttia.

Joulukuusta tammikuuhun rakennuskustannusten kokonaisindeksi laski 0,1 prosenttia. Työpanosten hinnat laskivat 0,3 prosenttia. Palveluiden hinnat nousivat 0,1 prosenttia edellisestä kuukaudesta. Tarvikepanosten hinnat säilyivät joulukuun tasolla.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennuskustannusten vuosikäyrä yhä ylöspäin – hinnannousu kuitenkin taittui tammikuussa”

Viimeisimmät näkökulmat