Kokeile kuukausi maksutta

Tahkon keskustan kaavamuutos etenee – suunnitteilla 30000 kerrosneliötä lisää ja osin veden päälle

Kuopion kaupungin, Osuuskauppa Peeässän ja PNT Real Estaten valmistelema Tahkon keskusta-alueen kaavamuutos on nyt edennyt luonnosvaiheeseen.

Havainnekuva: Arkkitehtitoimisto Suunnitteluhuone oy

Uusi kaavaluonnos tulee Kuopion kaupunkirakennelautakunnan käsittelyyn keskiviikkona 2. maaliskuuta, minkä jälkeen luonnos asetetaan nähtäville.

Lopullista kaavaehdotukseen etenevää kokonaisuutta kehitetään vaihtoehdoista saatujen palautteiden perusteella. Tavoiteaikataulun mukaan asemakaavan on tarkoitus valmistua seuraavassa vuodenvaihteessa.

Tahkon kaavamuutos sai alkunsa vuonna 2019, kun Kuopion kaupunki, Osuuskauppa Peeässä ja PNT Real Estate toteuttivat yhdessä yleissuunnitelman Tahkon keskusta-alueen kehittämisestä.

Luonnosvaiheen esityksissä Tahkon keskusta-alueelle esitetään yli 30000 kerrosneliömetriä täydennysrakentamista, joka koostuu matkailua palvelevasta hotelli-, liiketila- ja majoitusrakentamisesta sekä aluetta elävöittävästä ympärivuotisesta asuntorakentamisesta.

Kaavaluonnoksissa täydennetään ja laajennetaan olemassa olevia palveluita, luodaan mahdollisuuksia kokonaan uusille palveluille, tiivistetään keskusta-aluetta, parannetaan liikkumisen reitistöjä ja tuodaan vesistö osaksi elämyksellistä keskustaa.

Kokonaisuudella rakennetaan ympärivuotisesti elävää ja monimuotoisia palveluita tarjoavaa Tahkoa. Liikenneympäristöä muokataan matkailua paremmin palvelevaan suuntaan muun muassa Sääskiniementien osalta.

”Innostus Tahkoa ja sen tulevaisuutta kohtaan on selvästi kasvussa ja yhteydenotot muun muassa investointimahdollisuuksiin liittyen ovat lisääntyneet jo ennen kaavaluonnoksen julkaisua. Tahkon uusi kaavaluonnos toisi alueelle kymmenien miljoonien investoinnit”, Kuopion kaupungin yritysasiamies Unto Juutinen sanoo tiedotteessa.

Uusi kaavaluonnos sisältää myös jossain määrin rakentamista veden päälle.

”Tahkolla luonnonkaunis vesistö on keskustan välittömässä läheisyydessä, ja se otetaan uudessa kaavassa osaksi monipuolistuvaa palvelutarjontaa”, PNT Real Estaten Heppu Pentti sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tahkon keskustan kaavamuutos etenee – suunnitteilla 30000 kerrosneliötä lisää ja osin veden päälle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat