Kokeile kuukausi maksutta

Taloyhtiöt niputtavat nyt korjauksia yhteen – Turun Hepokullan lähiössä on meneillään seitsemän taloyhtiön yhteishanke, joka pitää sisällään 26 kerrostalon isot remontit

Ryhmäkorjauksia on ollut vaikea saada liikkeelle, mutta niiden määrät eivät ole myöskään lähteneet laskuun ja käynnissä on isojakin ryhmäkorjauksia. Ne voivat olla joskus myös ainoa keino saada rahoitusta taloyhtiöiden korjaushankkeisiin.

Suomen Ohutlevyasennuksen julkisivu-urakkaan kuuluu 777 parveketta ja yli 40 000 neliötä seinää. Kuva: Pasi Leino

Turun Hepokullan lähiössä on käynnissä todennäköisesti Suomen kaikkien aikojen mittavin ryhmäkorjaushanke. Tämä seitsemän taloyhtiön yhteishanke pitää sisällään 26 kerrostalon julkisivuremontit, linjasaneeraukset, kaukolämmön vaihdot maalämpöön ja muun muassa poistoilman lämmöntalteenotot sekä varaukset aurinkosähkölle. Korjaushankkeiden yhteissumma on yli 60 miljoonaa euroa.

Keskeinen toimija alueella on Hepokullan Lämpö oy, jonka toimintaa johtaa alueen taloyhtiöiden keskuudestaan valitsema hallitus. Koko hankkeen suunnittelusta ja projektinjohdosta sekä valvonnasta vastaa Korjauspartnerit oy, jonka markkinointi- ja kehitysjohtaja Jussi Eronen kertoo ryhmäkorjauksen olleen tässä tapauksessa välttämätön toimintamalli, koska taloyhtiöt eivät olisi saaneet pankilta lainaa yksittäin tehtyinä korjauksiin, vaikka kohde on hyvällä sijainnilla Turun keskustan kupeessa.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Taloyhtiöt niputtavat nyt korjauksia yhteen – Turun Hepokullan lähiössä on meneillään seitsemän taloyhtiön yhteishanke, joka pitää sisällään 26 kerrostalon isot remontit”

Viimeisimmät näkökulmat