Kokeile kuukausi maksutta

Tammerkoski valittiin Vuoden 2021 valaistuskohteeksi

Valaistuksen suunnittelusta ovat vastanneet A-Insinööreihin kuuluva LiCon-AT:n sekä WhiteNight Lightningin sähkö- ja valaistussuunnittelijat.

Tammerkosken valaistuksessa on tuomariston mukaan nostettu esiin keskeisiä yksityiskohtia sekä käytetty valon eri sävyjä ja suuntia tyylikkäällä tavalla.(Kuva: Marko Kallio/Skyfox)

Tammerkosken maisemavalaistus on palkittu Vuoden ulkovalaistuskohteena 2021. Tampereen keskustan koski- ja tehdasmiljööseen toteutettu muunneltava valaistus kattaa ydinkeskustan halkovan kosken varren Näsijärveltä Pyhäjärvelle.

Vuoden valaistuskohde -kilpailu on Suomen merkittävin valaistusalan kilpailu ja tunnustus. Sen tuomaristo antoi kiitosta pitkäjänteiselle ja huolelliselle suunnittelulle sekä vahvalle valaistusosaamiselle, jolla kaupunkiin on luotu yhtenäinen maisema ja ainutlaatuiset näkymät pitkin koskireittiä.

Tampereen kaupungin kumppaneina valaistuksen suunnittelusta ovat vastanneet A-Insinööreihin kuuluva LiCon-AT:n sekä WhiteNight Lightningin sähkö- ja valaistussuunnittelijat.

Tampereen kaupungin tilaama Tammerkosken valaistus valmistui kokonaisuudessaan 2020 ja se kattaa yli kilometrin pituisen kosken juoksun Vuolteensillalta Neulapadolle saakka. Valaistuun kokonaisuuteen kuuluvat kosken muurit ja uoma, keskiosan voimalaitos ja putous, kosken varren julkisivut mm. Finlaysonin ja Tampellan alueella sekä sillat.

Vuoden valaistuskohde -kilpailun järjestävät Suomen Valoteknillinen Seura ry, RAKLI ry, Sisustusarkkitehdit SIO ry, Suomen Arkkitehtiliitto SAFA ry, Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry, Sähkösuunnittelijat NSS ry ja Sähköteknisen Kaupan Liitto ry. Kilpailun tarkoituksena on kannustaa kotimaisia valaistussuunnittelijoita ja rakennuttajia antamalla tunnustusta ansiokkaasti toteutetuille valaistuskohteille.

Edellisen Vuoden valaistuskohde 2019 -kilpailun voittivat Saariselän hiihtokeskuksen Aurora Experience sekä Länsimetro.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tammerkoski valittiin Vuoden 2021 valaistuskohteeksi”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat