Kokeile kuukausi maksutta

Vantaan Energia luopumassa kivihiilestä jo keväällä – jätevoimalan laajennus etenee aikataulussaan

Ensitulet uuden voimalan laajennuksen jätekattilaan on tarkoitus sytyttää kesällä 2022. Kaupallisen käytön on suunniteltu alkavan syksyllä 2022.

Viimeisimpänä työmaalle ovat saapuneet kahmarit eli jätebunkkerissa jätettä liikuttelevat jättimäiset metalliset kourat. (kuva: Vantaan Energia)

Vantaan Energian jätevoimalan laajennushanke etenee suunnitelmien mukaisesti ja rakennustyöt ovat siirtymässä viimeistelyvaiheeseen. Yhtiön mukaan kaikki rakenteet ovat pääpiirteittäin valmiit, päälaitteiden asennukset on tehty ja parhaillaan keskitytään laitteiden sähkö- ja automaatioasennukseen.

Jätevoimalan laajennuksen koekäyttö alkaa toukokuussa. Ensitulet uuden voimalan laajennuksen jätekattilaan on tarkoitus sytyttää kesällä 2022. Kaupallisen käytön on suunniteltu alkavan syksyllä 2022.

Etenkin pääkaupunkiseudulla syntyvää, kierrätykseen kelpaamatonta kaupan ja teollisuuden jätettä on viety ulkomaille, vaikka se toimisi raaka-aineena ilmastoystävällisessä energiantuotannossa kotimaassa. Tehokkaampi kapasiteetti energiahyötykäyttää kierrätykseen kelpaamatonta jätettä mahdollistaa sen, että Vantaan Energia voi luopua kivihiilen käytöstä energiantuotannossaan jo keväällä.

Vantaan Energia on tehnyt Uudenmaan kotitalouksissa syntyneestä, kierrätykseen kelpaamattomasta jätteestä lämpöä ja sähköä jo vuodesta 2014. Jätevoimalan laajennus lisää kapasiteettia myös kaupan ja teollisuuden jätteen energiahyötykäyttämiseen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vantaan Energia luopumassa kivihiilestä jo keväällä – jätevoimalan laajennus etenee aikataulussaan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat