Kokeile kuukausi maksutta

JLL avasi positiointipalvelun – vetovoimaansa menettäneille toimistotaloille uusi elämä

Pääkaupunkiseudun osalta haasteita on JLL:n mukaan muun muassa Helsingin Pitäjänmäellä, jossa neljännes toimistoista on tyhjänä. Myös Otaniemessä, Sörnäisissä ja Ruoholahdessa on merkittävää vajaakäyttöä.

JLL:n uudella palvelulla tyhjiksi jääneet toimistokiinteistöt päivitetään ajan tasalle.

Toimitilojen asiantuntijayritys JLL lanseeraa Suomessa palvelun, jolla pyritään lieventämään vetovoimaansa menettävien toimistokiinteistöjen haastetta Suomessa.

Uudelleenpositiointi -palvelun avulla kiinteistö modernisoidaan niin, että sen ominaisuudet, toiminnallisuudet ja jopa brändi vastaavat alueen muuttunutta markkina- ja kilpailuympäristöä.

Pääkaupunkiseudun osalta haasteita on muun muassa Helsingin Pitäjänmäellä, jossa neljännes toimistoista on tyhjänä. Myös Otaniemessä (19 %), Sörnäisissä (17 %) ja Ruoholahdessa (17 %) on JLL:n mukaan merkittävää vajaakäyttöä.

JLL:n Head of Development and Design Tomi Tiaisen mukaan kehitystarve tulee ajankohtaiseksi, kun kiinteistö alkaa menestyä markkinoilla keskimääräistä heikommin tai sen tekninen taso vanhenee.

”Älä tee mitään -strategia ei ole vaihtoehto kiinteistön markkina-arvon ylläpitämisessä. Haasteena on, kuinka määritellä ja toteuttaa päivitys myös parhaan tuoton varmistamiseksi. Tässä osaamme auttaa”, hän sanoo.

Tiaisen mukaan olennaista on löytää alueen ja kiinteistön potentiaaliset kohderyhmät, määrittää heidän tarpeensa sekä positioida kiinteistö käyttäjiä houkuttelevalla ja kilpailevista kiinteistöistä erottuvalla tavalla. Toimenpiteiden laajuus voi vaihdella uudelleenbrändäyksen, pintaremontin, peruskorjauksen tai jopa käyttötarkoituksen muutoksen välillä.

JLL on toteuttamassa uudelleenpositiointia jo kolmessa kohteessa, muiden muassa Pasilassa Castellumin omistamassa kiinteistössä osoitteessa Kirjurinkatu 3.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “JLL avasi positiointipalvelun – vetovoimaansa menettäneille toimistotaloille uusi elämä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat