Kokeile kuukausi maksutta

Kotkan vanhaan satamaan nousee massiivinen tapahtumakeskus

Kotkan kantasatamaan eli entiseen pääsatamaan on rakenteilla tapahtumakeskus Satama Areena, jonka rungossa teräs, puu, betoni ja lasi yhdistyvät poikkeuksellisella tavalla. Lisäksi julkisivut ovat sinkkiä, jolla myös julkisivuille saadaan riittävästi käyttöikää merellisissä olosuhteissa. Lupa- ja paloteknisesti rakennus on kaksikerroksinen puurakennus.

Runko on sekä terästä että puuta, mutta lupateknisesti tapahtumakeskus on puurakennus. Kuva: Matti Vuohelainen
Kotkan vanha satama oli kaupungin pääsatamana 1870-luvulta lähtien vuosituhannen vaihteeseen asti. Kun Mussalon satama valmistui, vanhaan satamaan eli Kantasatamaan jäi vähäisessä määrin metsäteollisuuden tuotteisiin liittyvää logistiikkaa. Pääosa sata vuotta sitten valmistuneesta Itälaiturista eli ”Miljoonamöljästä” jäi kuitenkin vähäiselle käytölle. Tilanne muuttui, kun Kotkan kaupunginvaltuusto päätti kolme vuotta sitten uuden tapahtumakeskuksen rakennuttamisesta. Samoihin aikoihin alettiin valmistella myös viereiselle tontille nyt nousevaa ammattikorkeakoulun kampusrakennusta.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kotkan vanhaan satamaan nousee massiivinen tapahtumakeskus”

Viimeisimmät näkökulmat