Kokeile kuukausi maksutta

Newsecin tuore ennuste: Liikekiinteistömarkkina ottaa jo uutta nousua

Raportissaan Newsec toteaa, että myös kauppakeskuksissa ja muissa vähittäiskaupan segmenteissä on runsaasti sijoituspotentiaalia.

Newsecin mukaan tuotot ovat pandemian laannuttua nousseet, joten liiketilakiinteistöt tarjoavat kiinnostavan sijoitusvaihtoehdon.

Fyysisen kaupan liikevaihto ja kävijämäärät ovat Pohjoismaissa toipuneet pandemiasta ja ovat jopa kasvussa vuoteen 2019 verrattuna.

Tiedot ilmenevät Newsecin tuoreesta kiinteistömarkkinakatsauksesta. Liiketilakiinteistöihin tehtyjen sijoitusten osuus sijoitusten kokonaismäärästä on pienentynyt viime vuosina, mutta Newsec Advisoryn johtajan Max Barclayn mukaan suunta on nyt parempaan.

”Fyysistä kauppaa on varjostanut epävarmuus, kun sijoittajat ovat havainneet verkkokaupan kasvuun ja pandemiaan liittyviä haasteita. Useimpiin muihin pohjoismaisten kiinteistömarkkinoiden kiinteistötyyppeihin verrattuna tuotot ovat nyt nousseet, joten liiketilakiinteistöt tarjoavat kiinnostavan sijoitusvaihtoehdon”, toteaa Barclay tiedotteessa.

Sijoittajien Pohjoismaissa vuonna 2021 ja vuoden 2022 alkupuolella hankkimista liiketilakiinteistöistä yli puolet on kuulunut suurten erikoismyymälöiden ja päivittäistavarakauppojen segmentteihin. Raportissaan Newsec toteaa, että myös kauppakeskuksissa ja muissa vähittäiskaupan segmenteissä on runsaasti potentiaalia.

Yksi pohjoismaisen liiketilaosamarkkinan suurimmista vahvuuksista on se, että käytännössä kaikissa kauppakeskuksissa myydään myös päivittäistavaroita ja lääkkeitä, mikä Britanniassa ja muualla Euroopassa on harvinaista.

Newsecin kiinteistömarkkinakatsausta on julkaistu vuodesta 2001 alkaen. Se ennustaa pohjoisen Euroopan kiinteistömarkkinoita keskittyen Pohjoismaihin ja Baltiaan.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Newsecin tuore ennuste: Liikekiinteistömarkkina ottaa jo uutta nousua”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat