Kokeile kuukausi maksutta

Kupittaan rataurakka käynnistyi Turussa – Kreate aloitti hankkeen ensimmäiset työt

Kreate Rata toteuttaa ensimmäisen 5,2 miljoonan urakkaosuutensa syksyyn mennessä. Koko ratahankkeen rakennusaika eri urakoineen on 2021-2024 ja budjetti 67,5 miljoonaa euroa.

Kreate Radan voittamassa urakassa uusitaan viisi vaihdetta ja kahden raiteen päällysrakenteet sekä tehdään mittavat geometriamuutokset, kun Toijalan suunnan radan geometriaa parannetaan ja sijaintia muutetaan.(Kuva: Kreate Rata)

Mittava Kupittaa–Turku-ratahanke on käynnistynyt. Uudistushankkeessa rakennetaan kaksoisraide ja viisi siltaa Kupittaan ja Turun välille sekä parannetaan Turun aseman henkilö- ja tavararatapihoja.

Kreate-konserniin kuuluva Kreate Rata toteuttaa ensimmäisen 5,2 miljoonan urakkaosuutensa syksyyn mennessä. Kreate Radan voittamassa urakassa uusitaan viisi vaihdetta ja kahden raiteen päällysrakenteet sekä tehdään mittavat geometriamuutokset, kun Toijalan suunnan radan geometriaa parannetaan ja sijaintia muutetaan.

Urakassa rakennetaan myös tilapäinen matkustajalaituri raiteineen ja valaistuksineen, uusi autolastauslaituri raiteineen sekä toteutukseen liittyvät sähkörata-, vahvavirta- ja maanrakennustyöt. Lisäksi urakkaan kuuluu tukimuurin rakentaminen pistoraiteen viereen.

Koko hankkeen tavoitteena on lisätä raideliikenteen kapasiteettia, parantaa Turun rautatien esteettömyyttä sekä mahdollistaa Turun keskustan maankäytön kehittäminen ja nopea junayhteys välille Helsinki-Turku. Koko hankkeen rakennusaika eri urakoineen on 2021-2024 ja budjetti 67,5 miljoonaa euroa.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kupittaan rataurakka käynnistyi Turussa – Kreate aloitti hankkeen ensimmäiset työt”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat