Kokeile kuukausi maksutta

Peab perustaa ruotsalaisyhtiön kanssa yhteisyrityksenä kiinteistöyhtiön Suomeen – Peab rakentaa yhteisyritykselle heti kaksi uudisasuntohanketta

Peab perustaa ruotsalaisen kiinteistösijoitusyhtiö Slättön kanssa yhteisyrityksen (joint venture) kehittämään ja hallinnoimaan ympäristöystävällisiä uudisasuntoja Suomessa.

Peab ja Slättö Core Plus ab omistavat yhtä suuret osuudet perustettavasta yrityksestä. Osapuolilla on yhteinen tavoite kehittää asuntosalkkua painopisteenä suuremmat kaupungit ja ympäristöystävällinen asuntotuotanto Suomessa.

Yhteisyrityksen ensimmäinen hankinta koostuu kahdesta uudisasuntohankkeesta Vantaalla ja Turussa. Niihin tulee 178 asuntoa ja 705 neliötä liiketilaa. Kiinteistöille tullaan hakemaan ympäristösertifikaatti. Peab rakentaa kiinteistöt omaan taseeseensa niiden valmistumiseen saakka vuoden 2023 lopussa. Tuloutus tapahtuu kiinteistöjen luovutuksen yhteydessä.

”Peab on viime vuosina panostanut merkittävästi kiinteistökehitykseen strategiansa mukaisesti. Toteutettavat projektit ovat tärkeitä Peabille Suomessa myös ympäristösertifioitujen asuntohankkeiden näkökulmasta”, Peabin asuntoliiketoimintajohtaja Juha-Pekka Eskola sanoo tiedotteessa.

”Meille kauppa on erinomainen mahdollisuus kasvattaa panostustamme Suomeen. Strategisen yhteisyrityksen perustaminen osaavan projektikehittäjän kanssa on täysin linjassa strategiamme kanssa siinä, miten haluamme jatkaa kasvua maantieteellisesti Ruotsin ulkopuolella vihreän asuntotuotannon markkinassa”, Slättön asuntoliiketoiminnan johtaja Christian Bratt kertoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Peab perustaa ruotsalaisyhtiön kanssa yhteisyrityksenä kiinteistöyhtiön Suomeen – Peab rakentaa yhteisyritykselle heti kaksi uudisasuntohanketta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat