Kokeile kuukausi maksutta

Sairaalaspesialisti kasvaa kannattavasti

Helsingissä ja Tampereella toimistot omaava Arkkitehtitoimisto Tähti-Set oli yksi Suurimmat 2021 -selvityksen uusista nimistä – ja samalla myös menestyjistä.

Arkkitehtitoimisto Tähti-Set on ollut mukana esimerkiksi Jorvin sairaalan hankkeessa. Kuva: Pinja Saarela / HS
Kuuntele juttu

Julkiskohteisiin ja erityisesti sairaaloihin erikoistunut arkkitehtitoimisto teki vuonna 2021 liikevaihtoa 5,5 miljoonaa euroa ja kasvua oli liki kolmannes. Liiketulosta kertyi 24 prosenttia liikevaihdosta, joka nosti Tähti-Setin kymmenen kannattavimman arkkitehtitoimiston joukkoon.

Jo 1930-luvulla perustetun yrityksen toimitusjohtajan Toni Väisäsen mukaan hyvien lukujen taustalta löytyvät pitkäaikaiset ja vahvat asiakkuudet.

”Toki olemme saaneet myös uusia julkisen sektorin kohteita”, hän toteaa.

Tähti-Set on mukana esimerkiksi Espoon Jorvin sairaalan, Helsingin uuden Tammisairaalan ja Laakson sairaalan hankkeissa.

”Kasvun myötä toimistomme henkilöstömäärä on kasvanut, mikä on tarkoittanut myös toiminnan yhdenmukaistamista ja johtamisjärjestelmän kehittämistä. Olemmekin sertifiomassa omaa laatujärjestelmää”, Väisänen kertoo.

Lisäksi Tähti-Setissä tehtiin viime vuoden lopulla mittava ICT-uudistus, joka toimitusjohtajan mukaan palvelee paitsi tämän päivän tarpeita myös tulevaisuuden muunneltavuutta.

Alkanutta vuotta ovat rakennusalalla sävyttäneet Ukrainan sota ja monesta suunnasta tulevat kustannuspaineet. Samalla myös tulevaisuuden näkymät ovat muuttuneet monissa yrityksissä aiempaa usvaisemmiksi.

Tähti-Setissä tilanne näyttää ainakin toistaiseksi hyvältä.

”Emme ole toistaiseksi havainneet suuria muutoksia viime vuoteen nähden. Liiketoiminnan kasvu on jatkunut myös alkuvuoden 2022 aikana”, toimitusjohtaja toteaa.

Rakennuslehden suurimmat taulukot ja kaikki toimiala-analyysit ovat kokonaisuudessaan 20.5. ilmestyneessä lehdessä. Näköislehteen pääset tästä linkistä. 

Verkon Suurimmat-työkalun päivittyneisiin tietoihin pääset tästä linkistä.  

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Sairaalaspesialisti kasvaa kannattavasti”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat