Kokeile kuukausi maksutta

Suomalaisyrityksen sensoritekniikka hakee läpimurtoa – ”Anturi toimittaa suoraan betonista reaaliaikaisen kosteustiedon”

Betonin kuivumisprosessia optimoimalla ja ylikuivaamista välttämällä pienennetään myös hiilijalanjälkeä.

Kuivaimia ja lämmittimiä voidaan ohjata betonista Wiisteen anturilla saatavan reaaliaikaisen tiedon perusteella. Kuva: Corroventa

Rakennusteollisuuden mittausjärjestelmiin keskittynyt suomalainen pienyritys Wiiste on kehittänyt anturin, joka on integroitu kiinteäksi osaksi kansainvälisesti toimivan Corroventan kuivaus- ja lämmityskaluston ohjausyksikköä.

”Käytännössä Wiiste-anturi toimittaa suoraan betonista reaaliaikaisen kosteus- ja lämpötilatiedon, jonka perusteella kaluston käyttö säätyy automaattisesti. Corroventa on aiemmin tätä pyrkinyt tekemään toisella ratkaisulla, mutta vaativissa olosuhteissa luotettavasti toimivaa sensoria ei ole löydetty”, kertoo Wiisten toimitusjohtaja Aki Böök.

Teknisen integroinnin mahdollistama hyöty on siinä, että kuivaimia ja lämmittimiä voidaan ohjata älykkäästi betonista Wiisteen anturilla saatavan reaaliaikaisen tiedon perusteella.

”Kuten tiedetään, niin kuivaus ja lämmitys aiheuttavat erittäin merkittävää energiankulutusta. Prosessia optimoimalla ja ylikuivaamista välttämällä pienennetään hiilijalanjälkeä ja toisaalta toki nykyisillä energiahinnoilla myös säästetään kustannuksia. Molemmat asiat ovat tämän hetken markkinassa hyvin merkityksellisiä lisäarvoja.”

Böökin mukaan suorien kustannussäästöjen lisäksi anturilla saavutetaan myös aiempaan luotettavampi aikataulunhallinta kuivaukselle ja vältetään viivästyksiä.

”Toki tällainen ratkaisu myös minimoi paikan päällä käymisen tarvetta ja sitä kautta myös saavutetaan tehokkuutta.”

Uusi suhteellinen kosteus- ja lämpötila-anturi pystyy käsittelemään tuoretta betonia ja erittäin korkeita suhteellisia kosteuksia.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Suomalaisyrityksen sensoritekniikka hakee läpimurtoa – ”Anturi toimittaa suoraan betonista reaaliaikaisen kosteustiedon””

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat