Kokeile kuukausi maksutta

Ukrainan sota voi lisätä harmaata taloutta

Uutta työvoimaa suuntautuu erityisesti sellaisille aloille, joilla suomen kielen taito ei ole välttämätöntä, kuten rakennusalalle.

Ukrainan sota ja siitä johtuva pakolaisvirta saattavat lisätä työn tekemiseen liittyvä väärinkäytöksiä, kuten työperäistä hyväksikäyttöä, pimeän työvoiman käyttöä ja jopa ihmiskauppaa. Heikommassa asemassa olevat henkilöt ovat alttiita väärinkäytöksille, arvioivat harmaan talouden torjuntaviranomaiset.

Kasvava pakolaisvirta tuo Suomen työmarkkinoille paljon työvoimaa eri toimialoille. Pakolaisilla saattaa olla korostunut tarve saada tuloja, jolloin he ovat erityisen alttiita hyväksikäytölle. Työvoimaa suuntautuu erityisesti sellaisille aloille, joilla suomen kielen taito ei ole välttämätöntä, kuten maatalouteen, majoitustoimintaan ja rakennusalalle.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ukrainan sota voi lisätä harmaata taloutta”

Viimeisimmät näkökulmat