Kokeile kuukausi maksutta

Helen perustaa yhteisyrityksen lämpöpumppuyhtiön kanssa

Helen ja Lämpöykkönen perustavat maalämpö- ja lämpöpumppuratkaisuihin keskittyvän yhteisyrityksen.

Energiayhtiö Helen lähtee voimallisesti mukaan lämpöpumppubisnekseen perustamalla yhteisyrityksen, jonka valttikorttina leasing-pohjainen järjestely.
Kuuntele juttu

Helen Oy investoi merkittävästi lämpöpumppumarkkinaan perustamalla maalämpö- ja lämpöpumppuratkaisuihin keskittyvän yhteisyrityksen Lämpöykkönen Oy:n kanssa. Yhteisyrityksessä kaksi alansa toimijaa yhdistävät osaamisensa tarjotakseen asiakkailleen energiatehokkaita ja hiilineutraaleja lämmitys- ja jäähdytysratkaisuja Helsingissä ja muualla Suomessa.

Yhteisyritys myy maalämpö- ja lämpöpumppuratkaisuja erityisesti palvelu- ja EaaS-mallilla (Energy-as-a- Service) tavoitteenaan uudistaa nykyistä lämpöpumppumarkkinaa asiakaskeskeisemmäksi yhteisyrityksen avulla ja laajentaa asiakaskuntaa suurempiin taloyhtiöasiakkaisiin sekä muihin yrityksiin myös Helsingin ulkopuolelle. Nykyinen maalämpö- ja lämpöpumppumarkkina toimii pääasiassa kertainvestointimallilla.

”Yhteisyrityksen perustaminen on strategiamme mukainen askel tulla laajalla rintamalla lämpöpumppumarkkinoille, johon kuuluu maalämpö- ja muut lämpöpumppuratkaisut. Toimme jo keväällä maalämmön kaukolämmön rinnalle lämmitysratkaisuna erityisesti taloyhtiöille ja yritysasiakkaille uudessa lämpötarjoamassamme”, kertoo Helen oy:n toimitusjohtaja Juha-Pekka Weckström.

”Palvelumalli on huoltoleasingin kaltainen malli, jossa asiakas maksaa lämmitys- tai muusta energiajärjestelmästä kuukausimaksuja esimerkiksi 20 vuoden ajan eikä joudu itse investoimaan laitteistoon. Järjestelmän valvonta, huolto ja korjaukset ovat toimittajan vastuulla koko sopimuskauden ajan, mukaan lukien varaosat, ja asiakkaan ei tarvitse varautua esimerkiksi rahoituskustannusten muutoksiin sopimuskauden aikana”, kertoo johtaja Sari Mannonen Helen Oy:stä.

Lämpöpumppujärjestelmien lisäksi asiakas pystyy helposti hankkimaan myös muita Helenin ratkaisuja, kuten aurinkoenergiaan ja sähköiseen liikenteeseen liittyviä ratkaisuja,

”Kiinteistöjen lämmitysmarkkinassa on käynnissä ennennäkemätön murros. Yhteisyrityksen palvelutarjoama vastaa yritysten ja taloyhtiöiden kasvavaan tarpeeseen tehdä kokonaisvaltaisia energiatehokkuutta parantavia toimia osaavien kumppaneiden kanssa”, kertoo Lämpöykkönen Oy:n toimitusjohtaja Veli-Matti Hautakoski.

Yhteisyrityksessä yhdistyvät Lämpöykkösen lämpöpumppualan asiantuntijuus sekä Helenin resurssit sekä pitkäaikainen kokemus lämmitysmarkkinoista. Yhteisyritys myös tukee Helenin nopeutettua siirtymää kohti hiilineutraalia lämpötarjoamaa ja tavoitetta olla hiilineutraali vuonna 2030.

Yhteisyrityksen perustaminen ja siihen liittyvien järjestelyiden toteuttaminen edellyttää vielä yrityskauppavalvontaan liittyvää hyväksyntää Kilpailu- ja kuluttajavirastolta (KKV).

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helen perustaa yhteisyrityksen lämpöpumppuyhtiön kanssa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat