Kokeile kuukausi maksutta

Lahti teki Green dealin – sitoutuu purkujätteen kierrätykseen omissa kohteissaan

EU:n tavoitteena on kierrättää talonrakentamisen ja purkamisen jätteistä vähintään 70 prosenttia.

Green deal -sopimusten avulla etsitään ratkaisuja muun muassa ilmastohaasteisiin vastaamiseksi ja kiertotalouden edistämiseksi Suomessa. Sopimusten avulla voidaan tehostaa lainsäädännön toimeenpanoa tai täydentää lainsäädäntöä. Kuva Lahden kaupungintalon työmaalta.

Lahden kaupunki on allekirjoittanut kestävän purkamisen green deal -sitoumuksen purkumateriaalien uudelleenkäytön ja kierrättämisen lisäämiseksi. Sitoumusta sovelletaan ensivaiheessa kaupungin vastuulla oleviin rakennusten purkukohteisiin ja sillä voidaan tukea kestävää purkamista.

Green deal -sopimusten avulla etsitään ratkaisuja muun muassa ilmastohaasteisiin vastaamiseksi ja kiertotalouden edistämiseksi Suomessa. Sopimusten avulla voidaan tehostaa lainsäädännön toimeenpanoa tai täydentää lainsäädäntöä.

EU:n tavoitteena on kierrättää talonrakentamisen ja purkamisen jätteistä vähintään 70 prosenttia.

”Rakennuksen purkamisen yhteydessä syntyy yleensä merkittäviä materiaalivirtoja, kuten betoni- ja tiilijätettä sekä puu- ja energiajätettä. Tällä hetkellä puu- ja energiajäte voidaan lajitella kierrätyspolttoaineeksi energiantuotantoon ja betoni- ja tiilijäte jalostetaan useimmiten käytettäväksi tien rakennekerroksiin,” Lahden kaupungin kiertotalousasiantuntija Satu Virtanen kertoo.

Teema on esillä myös Lahden Sibeliustalossa  8. syyskuuta järjestettävässä purkupäivässä. Suomen Purkuliikkeiden liitto FDA:n järjestämä tapahtumassa ovat tuolloin koolla purkamisen, haitta-aineiden ja rakennus- ja purkujätteiden käsittelyn ja hyödyntämisen ammattilaiset.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lahti teki Green dealin – sitoutuu purkujätteen kierrätykseen omissa kohteissaan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat