Kokeile kuukausi maksutta

Lehto rakentaa palvelutaloa Oulun keskustaan – ennakoi samalla trendimuutosta

Oulun ydinkeskustaan nousee uusi 8-kerroksinen hoivakohde kolmen toimijan yhteistyönä. Lehto uskookin palveluasumisen siirtyvän jatkossa taajamien laitamilta entistä enemmän keskusta-alueille.

Lehto rakentaa Oulun ydinkeskustaan kerrostaloa, joka tarjoaa ikäihmisille uudentyyppisiä asumisen mahdollisuuksia. Lisäksi kerrostalon alakertaan rakentuu palveluja, kuten kahvila-ravintola muun muassa asukkaiden ja muidenkin kaupunkilaisten käyttöön.

Kahdeksankerroksiseen rakennukseen tulee 85 asuntoa, joista 25 on suunniteltu pariskunnille. Hankkeen koko on yhteensä 4 383 kerrosneliötä. Kerrostalo valmistuu vuoden 2023 loppupuolella. Kohteen rakennuttaa ja omistajaksi jää Hoivatilat, pääurakoitsijana toimii Lehto Group ja asumisratkaisut palveluineen tarjoaa Nonna Group.

”Tavoitteena on tuoda ikäihmisten asumisratkaisut palveluineen kaupungin ytimeen. Tämä näyttää olevan haluttu suunta hoivamarkkinassa. Aiemmin hoivakodit rakennettiin keskustojen ulkopuolelle”, toteaa Lehdon Asunnot-palvelualueen johtaja Tero Karislahti.

Hoivamarkkina on ollut ollut viime vuosina odottelevassa tilassa mm. sote-uudistuksen vuoksi. Lehdolla on kuluvan vuoden aikana käynnistymässä kaksi isoa hoivakohdetta. Yhtiö arvioikin hoiva- ja palveluasumisen kysynnän jatkossa kasvavan.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lehto rakentaa palvelutaloa Oulun keskustaan – ennakoi samalla trendimuutosta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat