Kokeile kuukausi maksutta

Osuuskauppa tekee suurinvestoinnin Tahkolla

Osuuskauppa PeeÄssä investoi liki 30 miljoonaa euroa Kuopiossa, Iisalmessa ja Tahkolla hotellikiinteistöihinsä.

Havainnekuva hotelli Tahkon uudistuksesta. Kuva: PeeÄssä

Mittavimmat, 17 miljoonan euron uudistustyöt tehdään Tahkolla, jossa uudistetaan kaikki hotellihuoneet ja hotellin vastaanotto. Lisäksi osa hotellia rakennetaan kokonaan uudelleen. Seitsemänkerroksiseen uudisosaan tulee yli 50 maisemahuonetta, monimuotoisia vapaa-ajan tiloja ja katolle uutta ravintolatilaa.

Uudistustyöt alkavat alkuvuonna 2023 ja ne valmistuvat vuoden 2024 aikana.

Hotellihanke on jatkumon alueella jo käynnissä oleville muille kehityshankkeille, joihin kuuluvat esimerkiksi Pohjoismaiden suurin vaijeriliuku, pyöräilyreitistöt ja Tahkon huipulle tuleva metsäkylpylä.

Samaan investointihankkeeseen kuuluu myös kuopiolaisen Puijonsarven vuonna 2018 alkanut kehitystyö, joka jatkuu hotellihuoneiden uudistuksella. Työt alkavat lokakuussa 2022 ja valmistuvat vapuksi 2023. Iisalmessa uudistetaan hotelli Koljonvirta kesäkuuhun 2023 mennessä.

Investointien arvo on yhteensä noin 28 miljoonaa euroa.

Lue tästä lisää miten Tahkon keskustan kaavamuutos etenee. Hankkeen taustalla on esimerkiksi Penttien kiinteistöjen hallinnointi-, vuokraus- ja huoltopalveluyhtiö.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Osuuskauppa tekee suurinvestoinnin Tahkolla”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat